Evijärvi

 1. Edit. 13.3.2020 TAPAHTUMA PERUTTU! Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys järjestää keskiviikkona 18. maaliskuuta kello 18 alkaen Evijärven kunnantalossa Perinneillan.

 2. Sateet ovat saaneet Etelä- ja Lounais-Suomen sekä Pohjanmaan jokien virtaamat kasvuun.

 3. Irrallaan oleva tavara tai muu kuorma voi aiheuttaa mittavia vahinkoja onnettomuustilanteessa, mutta myös jo tavallista voimakkaammassa jarrutuksessa. Liikenneturva muistuttaa, että kuorman sidontaan kannattaa kiinnittää huomiota, kuljetti sitten raskaampaa kalustoa tai ihan tavallista henkilöautoa.

 4. KUNTALAIN vuonna 2013 voimaan tullut muutos velvoittaa kunnat yhtiöittämään kilpailuilla markkinoilla tapahtuvan toimintansa. Työterveyshuollon yhtiöittämisvelvoite astui voimaan viime vuoden alussa. Osa Järviseudun kunnista oli jo luopunut omasta työterveystoiminnasta. Vimpeli ostaa palvelut Terveystalolta, Evijärven ja Kauhavan palvelun tuottaa Härmämedi Oy. Alajärvi ja Lappajärvi ovat lähdössä Työterveys Botnian osakkaiksi. Alajärven osalta päätös on herättänyt myös kritiikkiä.

 5. ALAJÄRVEN monitoimihallissa 5. maaliskuuta pidetyssä seminaarissa perehdyttiin Euroopan komission ilmastonmuutosta ehkäisevien toimien tulevaisuuteen sekä esiteltiin EU-rahoituksella maakunnassa toteutettuja hankkeita. Samalla käynnistyi kolmiosainen EU Etelä-Pohjanmaalla -tapahtumasarja.

 6. Kun valtuuston enemmistö päätti, ettei Evijärven säännöstelylupaan haeta muutosta, se halusi pitää maanviljelijöiden puolta. Monet muut päätös kuitenkin suututti — ja suututti se ainakin yhden maanviljelijänkin. Hän on Särkikylässä asuva Seppo Kivijärvi.

 7. Härmämedi oy:n työterveyshuollon uusi toimipiste aloitti joulukuun alussa Evijärvellä. Se toimii samassa rakennuksessa kuin päiväkoti eli kunnantalon naapurissa Viskarinaukio 14:ssä.

 8. Liikunnanopettaja Paavo Vieristä tuli 70-luvulla yksi kovimmista uurastajista paikallisten nuorten jääkiekkoharrastuksen eteen. Yli parikymmentä vuotta hän ja ”pojat” eli pieni joukko asiasta innostuneita oppilaita pitivät huolen, että kaukalo oli kunnossa liikuntatunteja ja peli-iltoja varten.

 9. Evijärvellä lauantaina järjestetty matalan kynnyksen pipolätkäturnaus osoittautui varsinaiseksi menestykseksi. Joukkueita saatiin mukaan täysi määrä, aurinko helli ja yleisöäkin oli mukavasti.

 10. Pitkospuita luontopolulle

  Helmikuun lopussa Evijärven palomiesyhdistys alkoi ahertaa luontopolulle syntyvien pitkospuiden merkeissä. He ovat ajaneet maastoon lankkuja ja niiden alle tulevia pöllejä pitkospuiden rakentamista varten.