Evijärvi

 1. Koulutyön alkamisen yhteydessä arki alkaa rullaamaan myös paikallisilla 4H-yhdistyksillä. Evijärven 4H-yhdistyksen suunnitelmana on jatkaa tulevan vuoden aikana laadukkaan toiminnan järjestämistä.

 2. Ähtäriläisen, Evijärvellä syntyneen ja kasvaneen kirjailija Armi Toivolan uusi lastenkirja Peikkomainen kesäseikkailu tuli painosta heinäkuun lopulla. Se on hänen toinen lastenkirjansa ja kaikkiaan hänen seitsemäs kirjansa.

 3. EVIJÄRVEN kunnantalon kellarissa sijaitsevassa Taidetila Tiirassa on tällä hetkellä näytteillä Evijärven kuvataideyhdistys Pisarat ry:n vuosinäyttely. Esillä on yhteensä 26 teosta seuraavilta taiteilijoilta: Pentti Ala-Kojola, Hilja Elgbacka, Anna-Maija Havinen, Marjaana Hinkka, Kaisu Joensuu, Aatos Paalanen, Aira Pykäri, Carita Surma-aho ja Maria Välikangas.

 4. Evijärven kunnan "Väinöntalo eläväksi" -hankkeessa tuotetaan muun muassa kahdeksanosainen "Talonpoikain elämää" -lyhytdokumenttielokuvasarja.

 5. Hälytys keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta tiistaina 27.8.2019 kello 9:07

 6. Vuoden 2020 KIILA-kuntoutukset uudistuvat. Muutosten tavoitteena on selkeyttää ja keventää KIILA-kuntoutuksen hakuprosessia.

 7. Viikolla 38 vietetään ensimmäistä valtakunnallista huonekasviviikkoa. Huonekasvit parantavat asuntojen sisäilmaa, ja lisäksi kasvit tekevät asumisesta viihtyisämpää kuin kokonaan elottomassa huoneympäristössä.

 8. Vuoden kyläksi on valittu alajärveläinen Luoma-aho. Noin 350 asukkaan kylässä on enemmän työpaikkoja kuin asukkaita ja hyvät lähipalvelut, joita täydentää rakenteilla oleva uusi kylätalo. Valtakunnallisen vuoden kylän ja kunniamaininnan saavien kylien lisäksi Suomen Kylät ry palkitsi lauantaina paikalliskehittäjien Lokaali-tapahtumassa Kauhavalla kylätoiminnan tiennäyttäjät, vuoden maaseututoimijan ja maaseutukasvon.

 9. Kuudes Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyi 21.8. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

 10. Rakentajapäivä toi markkinahumua katukuvaan

  Evijärven keskustassa esiteltiin erilaisia rakennusalan toimijoita perjantaina Rakentajapäivä nimisessä tapahtumassa. Rautanetin pihamaalla ja sisätiloissa toteutettu kunnan ja yritysten yhteinen tempaus sai liikkeelle paljon rakentamisesta kiinnostunutta väkeä.