Evijärvi

 1. VALOKUVAAJA ja nuoriso-ohjaaja Valtteri Salo toteutti viime lukuvuonna järviseutulaisten, alakoulun 5.-6. -luokkalaisten kanssa Minun Järviseutuni -valokuvausprojektin. Sen satoa on nähtävillä vuodenvaihteen yli Alajärven ja Vimpelin kirjastoissa digitaalisessa näyttelyssä, jossa parasta kuvaa voi äänestää.

 2. Valinta osui viimein Granvikeihin, sillä heidän yrityksensä täyttää tänä vuonna jo 40 vuotta. Perinteinen perheyritys on myös merkittävä työllistäjä Evijärvellä.

 3. Evijärven lukion ylioppilaat

  Evijärven lukiosta valkolakin saa tänä syksynä kaksi ylioppilasta.

 4. Joulu alkoi Evijärven keskustan liikkeissä jo perjantai-iltana. Yrittäjät valaisivat kylänraitin jouluvaloin ja lyhdyin ja monet liikkeet olivat auki tavallista myöhempään. Tarjolla oli joulupuuroa ja karkkia, ja pukki kuunteli lasten lahjatoiveita.

 5. Maksu perittäisiin sairaanhoidollisista sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan käynneistä, kuten haavanhoidot, ompeleiden poistot, korvahuuhtelu, injektiot ja matkailijoiden rokotukset, itsenäisistä vastaanottokäynneistä, kuten päivystävän sairaanhoitajan vastaanotto, sekä diabeteshoitajan tai astmahoitajan kaltaisen asiantuntijahoitajan vastaanotoista.

 6. "Olen työskennellyt jo pitkään kotiseurakunnassani ja ajattelin, että on hyvä välillä nähdä myös toisen seurakunnan elämää. Toivoisin, että voisin vastavuoroisesti rikastuttaa Evijärven seurakuntaa omalla kokemuksellani", Aki Paavolan sijaiseksi valittu Laura Lahdensuo kertoo.

 7. Äänestä Special Luciaa

  Vuoden 2019 Special Lucia valitaan joulukuun 11. päivä. Äänestä suosikkiasi viidestä ehdokkaasta.

 8. TÄNÄKIN vuonna joulutunnelmaan virittäydytään Evijärven joulupolulla perjantaina 29. marraskuuta. Polku kulkee kello 18–20 Jannen koneen takaa lähtevää Laituritietä pitkin venerantaan ja sieltä Pihlajarinteen kerhohuoneelle. Polun varrella kuunnellaan ja lauletaan partio- ja…

 9. Postin lakon vuoksi Järviseudun Sanomat jaetaan poikkeusjärjestelyin.

 10. Eläkeliiton liittohallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo otti puheessaan voimakkaasti kantaa vanhenemiseen liittyviin asenteisiin.