Evijärvi

 1. Evijärven seurakuntatalon purku alkaa 21. lokakuuta. Purkamiseen on varattu kuusi viikkoa. Tällä hetkellä seurakuntatalon pihassa on iso kontti, johon tyhjennetään loput irtotavarat ennen purkamisen aloittamista.

 2. Kuvia Kerttuanjärven juoksusta

  Henkiin herätetyssä Kerttuanjärven juoksussa oli lauantaina viime vuotta enemmän osallistujia.

 3. JPK:N edustusjoukkueen pelikausi pyörähtää käyntiin lauantaina vierasottelulla Muik Hockeytä vastaan ja sunnuntaina kotiottelussa vastaan asettuu APV II kello 16.30. Joukkuetta luotsaava Juha Huvila odottaa kauden aloitusta innolla. –Elokuun alusta on harjoiteltu kovaa. Pelit näyttävät, missä mennään, ja mitä pitää vielä treenata.

 4. Vieraassa kulttuurissa eläminen opetti paljon ja jopa muutti ihmisenä, toteavat Evijärven ja Vimpelin nimikkolähetteinä vuosina 2012–2019 toimineet Maria ja Terho Kanervikkoaho. –Lähetystyö Israelissa oli mahtava kokemus oppia toista kulttuuria ja uskontoja, kieliä, nähdä historiallisia kohteita. Samalla oppi paljon suomalaisesta kulttuurista ja itsestään.

 5. Tubetusta, Fortnitea ja opiskelua

  VIIME keväänä mäntsäläläinen Bastian Straker ei ollut koskaan edes kuullut Alajärvestä. Nyt hän suorittaa datanomin tutkintoa Jamin Alajärven toimipisteessä ja asuu Jamin Kurejoen toimipisteen läheisyydessä sijaitsevassa opiskelija-asuntolassa.

 6. Mainos

  Lainahakemuksen tekeminen siten, että se hyväksytään ja saat lainatarjouksen, saattaa joskus tuntua hieman hankalalta, etenkin jos asiasta ei ole paljoa kokemusta. Tässä muutamia vinkkejä joiden avulla teet onnistuneen lainahakemuksen LoanScouter lainavertailulla.

 7. Evijärven Särkikylässä asennettiin tänä aamuna varoituspalloja Elenian sähkölinjoille lintujen suojaksi. Kirkkaan punaisten varoituspallojen tarkoitus on suojata etenkin joutsenia.

 8. KAKSINEUVOISEN hoitotyön johtajan määräaikaiseksi sijaiseksi esitetään terveystieteiden maisteria, sairaanhoitajaa (amk) Johanna Heinoa. Haastattelijat pitivät Heinoa parhaana vaihtoehtona, sillä hänellä on vaaditun pätevyyden lisäksi vahva kokemus vaativista terveydenhuollon…

 9. Harrastus toi Österbergit yhteen

  VIMPELISSÄ asuvat Sari ja Hannu Österberg tapasivat kätköilyn parissa pari vuotta sitten. Sari on kotoisin Itä-Suomesta ja muutti nelisen vuotta sitten Vimpeliin. Hannu on Haapajärveltä, mutta äiti on Itäkylän Mellereitä.

 10. Geokätköilyyn on mahdollista tutustua Kivitipussa 30. maaliskuuta, ja huhtikuussa kätköilijöitä kutsutaan Vimpeliin siivoustalkoisiin. Ensi vuonna Lappajärvelle suunnitellaan harrastuksen suurtapahtumaa.