Evijärvi

 1. Paljon kysyttävää koulukeskuksesta

  Kortesjärven koululla järjestettiin maanantai-iltana tiedotustilaisuus koulun kuntoon liittyen. Tilaisuus veti koulun ruokalan täyteen kyläläisiä. He esittivät puolentoista tunnin aikana konsulttifirma FCG:n edustajille, tekniselle johtajalle Antti Hakolalle ja kaupungin sisäilmatyöryhmälle kymmenittäin kysymyksiä, joista osa löytyy jutun lopusta.

 2. Vaalipäivä on ollut vilkas Evijärvellä ja Kortesjärvellä.

 3. Soinilaiset Merja ja Antti Källi kertovat tunteistaan ja ajatuksistaan, kun kolmikymmenpäinen lypsykarja on poissa arjesta. Eläkkeelle jääminen eläinten hoidosta ei ole ollut pelkästään helpottava ja iloinen asia neljän niiden parissa vietetyn vuosikymmenen jälkeen.

 4. Miesten ilta

  Seurakunnan järjestämän miesten illan aiheena oli ”suoraselkäinen mies”. Evijärveläissyntyinen pesäpalloilija Mikko Rantalahti kertoi ajatuksiaan siitä, mitä suoraselkäisyys on.

 5. Taidetila Tiira on päällystetty lattiasta kattoon Särkikylän koululaisten kuvataiteella ja käsitöillä. 24. huhtikuuta asti esillä olevaa näyttelyä voi käydä katsomassa vaikka äänestämässä käydessään.

 6. "Helpompi on valita teksti näyttelijöiden mukaan kuin löytää näyttelijät tekstin mukaan", Teemu Kauris naurahtaa.

 7. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi päättyy ensi viikon alussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä. Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan maanantaina 8.4. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään tiistaina 9.4. Huonokuntoisimmilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan toistaiseksi.

 8. Digitalisaatio ja kuluttajakäyttäytymisen muutos haastaa matkailuliiketoimintaa. Alustatalous sekä lukuisat sähköiset myynti- ja jakelukanavat mahdollistavat matkailupalveluiden ja –kohteiden vertailun entistä helpommin. Löydettävyys sähköisissä kanavissa on ensiarvoisen tärkeää kilpailtaessa asiakkaista. Huhtikuun alussa julkaistu suunnitelma, eteläpohjalaisen matkailun digitiekartta, on merkittävä työkalu yhteisten tavoitteiden asettamisessa ja niihin pyrkimisessä. Digitiekartta toteutettiin Digi-EP Eteläpohjalainen matkailu näkyväksi -hankkeessa, jota rahoittavat SeAMK ja Etelä-Pohjanmaan liitto AIKO-rahoituksella

 9. Tulvan suuruus riippuu erityisesti lähipäivien sademääristä ja siitä, muodostuuko jääpatoja.

 10. Soini kuntamarkkinoinnin SM-finaaliin

  Soinin kunta on 12 kuntasektorin parhaan markkinointiteon joukossa Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa. MuoviSampo – Luonnostaan huipulla -teemalla osallistunut Soini valikoitui mukaan 47 osallistujan joukosta.