Evijärvi

 1. Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi Liikenneturva jakaa vinkkejä turvalliseen fillarointiin lasten kanssa. Kun lasta kuljetetaan pyörällä, on huolehdittava, että lapsi on tukevasti ja turvallisesti kyydissä istuu hän sitten lastenistuimessa, peräkärryssä tai laatikkopyörässä. Kyydissä oleva lapsi voi vaikuttaa ajamiseen, tasapainoon ja jarrutukseen, joten ennakoiva ajotapa on erityisen tärkeää.

 2. Järvilakeuden kansalaisopistossa käynnistyy syksyllä 2019 taiteen perusopetus teatteritaiteen yleisen oppimäärän mukaan. Se tarkoittaa, että jatkossa opiston kautta on mahdollista saada taiteen perusopetuksen teatteritaiteen päättötodistus, josta on monenlaista hyötyä muun muassa jatko-opintoihin hakeutuessa. Lukuvuonna 2019–2020 taiteen perusopetuksen ryhmiä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopistossa yhteensä viisi: Kersa- ja Teiniteatterit Alahärmässä, Teatteriryhmä Tirlittan Evijärvellä, Helateatteri Kauhavalla sekä Meteoriittiteatteri Lappajärvellä.

 3. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opiskelee parikymmentä evijärveläistä lasta ja nuorta ekaluokkalaisesta abiturienttiin. Heistä 13 pianistia ja viulistia esiintyi viime kuun lopussa koulun auditoriossa.

 4. Meijeri palaa normaaliin arkeen

  Remontoidussa osuusmeijerissä vietettiin virallisesti avajaisia perjantaina. Heli Kivikangas kertoi perjantai-iltapäivällä, että onnittelijoita oli parhaimmillaan ollut pitkäksi jonoksi asti.

 5. Aikamatka 50-luvun Evijärvelle

  Paula Lappinen kokosi Evijärven joulussa julkaistuista ja uusista kirjoituksistaan kirjan, joka kertoo entisajan elämästä, asumisesta ja työtavoista.

 6. Hälytys keskisuuresta maastopalosta 9.5.2019 klo 12:24.

 7. Soinin kirkonkylän läheisyydessä, korkealla mäellä sijaitsevalle tilalle johtavat tassukuvioiset opasteet. Siellä sijaitsee Ranchin lemmikkieläinhoitola, jota emännöi Manja Raitanen.

 8. Järviseudun Sanomien jakelussa ongelmia

  Posti ei ole noutanut lehtiä painosta, joten jakelu viivästyy.

 9. Evijärven kuntoilukeskus ry sai avilta 147 000 euroa, kun se oli hakenut 195 000 euroa. Aimo Sironsen mielestä toivottua pienempi avustus ei estä uuden kuntoilukeskus rakentamista. Seuraavaksi istutaan alas ja mietitään, mistä puuttuvat 48 000 euroa saadaan.

 10. SEIJA ja Tapio Luoman säätiö on perustettu vuonna 1999. Sen kotipaikka on Veteli, toimiala tutkimusta ja kulttuuria palvelevat järjestöt, ja tukikohde Järviseudun sekä Perhonjokilaakson elinkeinoelämän kehittäminen sekä kulttuuriperinnön säilyttäminen. Apurahoja on jaettu kolmen vuoden välein, nyt seitsemättä kertaa.