Evijärvi

 1. Eläkeliiton liittohallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Merja Uusitalo otti puheessaan voimakkaasti kantaa vanhenemiseen liittyviin asenteisiin.

 2. Eläkeliiton Etelä-Pohjanmaan piiri kokoontui lauantaina Vimpelin yhteiskoululla.

 3. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n hallinnoima, seitsemän kunnan yhteinen aluemarkkinointihanke on käynnistynyt. Marraskuun alussa sen projektipäällikkönä on aloittanut Maria Yli-Sikkilä.

 4. Evijärven kuntoilukeskus ry on saanut paikattua rahoitusvajettaan niin, että uuden kuntoilukeskuksen rakennustyöt on saatu aloitettua. Kaivurin kauha lyötiin maahan maanantaina 4. marraskuuta. Rahankeruu kuitenkin jatkuu yhä.

 5. Evijärven lukio huomioitiin marraskuun alussa palkintolaatalla aktiivisesta osallistumisesta Euroopan parlamentin ambassador school eli lähettiläskouluhankkeeseen. Euroopan parlamentti palkitsi kouluja, joissa tehtiin erilaisia Euroopan unioniin liittyviä projekteja.

 6. Evijärven kaikki koulut pitivät tiistaina 5. marraskuuta yhteisen some- ja peliteemaisen vanhempainillan koulukeskuksella. Sinne oli kutsuttu puhumaan Soiten eli Keski-Pohjanmaan kuntayhtymän yleislääkäri Antti Saari.

 7. Aki Paavolan sijaiseksi Laura Lahdensuo

  Lapuan tuomiokapituli valitsi Evijärven kirkkoherran sijaiseksi Laura Lahdensuon. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Lahdensuo hoitaa tehtävää joulukuun alusta ainakin 31. toukokuuta 2020 asti. Hän oli ainoa ehdokas sijaiseksi.

 8. Aluetaidemuseosta vastuumuseoksi

  UUDISTETTU museolaki tulee voimaan vuoden vaihteessa, jolloin alueellinen vastuumuseojärjestelmä korvaa nykyisen maakuntamuseo- ja aluetaidemuseojärjestelmän. Nelimarkka-museolle on myönnetty Etelä-Pohjamaan alueellinen taidemuseotehtävä. Alueellisia vastuumuseoita on Suomessa 31.

 9. Kauhavan Lentohotellilla järjestetään tiistaina 12. marraskuuta vesiensuojeluaiheinen iltapäiväseminaari.

 10. Viemärilaitoksella vahdinvaihto

  Evijärven kunnan jätevedenpuhdistamolla on edessä vahdinvaihto, kun pitkäaikainen hoitaja Seppo Jokisuu jää eläkkeelle 3. joulukuuta.