Evijärvi

 1. Ekorosk haluaisi ottaa alueellaan käyttöön bio- ja energiajätteen erilliskeräyksen ensi vuoden heinäkuusta alkaen. Jätemääräyksistä päättävä Pohjanmaan jätelautakunta käsittelee ehdotusta ensi viikon tiistaina.

 2. Joska Förstille Tanskasta pronssia

  Suomen pojat voittivat eilen lentopallopronssia Pohjois-Euroopan alle 17-vuotiaiden mestaruuskisoissa Tanskan Ikastissa. Joukkueessa pelaa myös evijärveläinen Joska Försti.

 3. Popo on tavaratalo pienoiskoossa

  Evijärveläinen vaate- ja kenkäliike Popo on toiminut jo 42 vuoden ajan.

 4. Aitiopaikka elinkeinoelämään. Tällaiseksi voi luonnehtia Vasikka-aholla toimivaa Evijärven Tilitoimistoa, joka on palvellut paikkakunnan yrittäjiä jo 50 vuotta.

 5. Järvilakeuden kansalaisopiston hallinnoima Paikallistuntija -hanke kokoaa yhteen Aisaparin alueen paikallistuntijoita, kouluttaa heitä ja kokoaa paikallistietoutta yhden linkin taakse.

 6. Kerho liikuttaa koulun jälkeen

  Urheiluseuran iltapäiväkerho liikuttaa alakoululaisia torstai-iltapäivisin koulun jälkeen Evijärvellä. Särkikylän koululla on reippaillut alkusyksyn aikana 17 lasta ja Kirkonkylässä kahdeksan lasta. Iltapäiväkerho on osa Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelmaa, jonka…

 7. Joska Försti Suomen maajoukkueeseen

  Evijärveläinen Joska Försti on valittu mukaan alle 17-vuotiaiden junioreiden lentopallomaajoukkueeseen, joka suuntaa tällä viikolla Tanskaan Pohjois-Euroopan mestaruuskisoihin. Försti on pelannut lentopalloa seitsemänvuotiaasta asti. Tällä hetkellä Försti pelaa Kauhavan Wisassa kahdessa…

 8. Liikuntaleikkipuisto pystyyn talkoilla

  Evijärvellä aloitetaan lokakuussa rakentaa koulukeskuksen pihamaalle liikuntaleikkipuistoa. Puisto on tarkoitus saada talkoilla mahdollisimman valmiiksi ennen talvea. Puisto on tarkoitettu kaikille kuntalaisille pikkulapsista ikäihmisiin. Alueelle tulee erilaisten leikkivälineiden lisäksi…

 9. Latukantie sai öljysorapinnan

  Yksityistietä on kunnostettu Evijärvellä yhteensä 150 000 eurolla.

 10. Soini on sopivan kokoinen projekti

  Soinin uusi kunnanjohtaja Juha Viitasaari aloitti työssään syyskuun alussa. Hän kokee Soinin olevan toimelias, aktiivinen, kokoluokkaansa ja sijaintiinsa nähden virkeä kunta, jossa on monia eteenpäin vietäviä asioita. Pienessä kunnassa Viitasaari uskoo pääsevänsä vaikuttamaan ihan konkreettisesti.