Evijärvi

 1. –Kun Suomen talvi on tällainen kuin tämä on, koulu ei aiemmin voinut laskea kaukalon varaan mitään. ”Joo, tuokaa luistimet, mutta katsotaan sitten, mikä on keli.” Nyt ne voivat sanoa, että ”Tuokaa luistimet, sillä varmasti luistellaan”, Antti Saari sanoo.

 2. Järvilakeuden kansalaisopiston suositun Muistoseurat-elokuvasarjan kolmas osa Haaveita ja harha-askelia sai ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa joulun jälkeen.

 3. Evijärveläisjuurinen sukututkija Markku Kupila on tehnyt melkoisen työn kokoamalla Evijärven sukututkijoiden sivuille tuhansien nimien mittaisia Excel-taulukoita Evijärven seurakunnan syntyneistä, vihityistä, kuolleista ja muuttaneista. Jatkossa sukututkijoita hyödyttävä tieto löytyy niistä helpommin kuin kirkonkirjoja selaamalla.

 4. Neljännet Ready 4 Life - messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla 30. tammikuuta. Esillä ovat vanhaan tapaan alueen opiskeluvaihtoehdot, mutta nyt rinnalle on nostettu myös työpaikkojen ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeiden esittelyt.

 5. EVIJÄRVEN vuoden viimeinen valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnan talousarvion vuodelle 2020 ja taloussuunnitelman vuosille 2020–22. Alkaneesta vuodesta tulee alijäämäinen. Evijärven tilikauden tulos on talousarvion mukaan 1 061 040 euroa miinuksella. Taloussuunnitelmaan 2020 kirjatut…

 6. STEA julkaisi avustusehdotuksensa 5. joulukuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy veikkausvaroista jaettavat summat myöhemmin.

 7. Mainos

  Muista hyödyntää Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJAN edut. Tarjoamme kestotilaajille joka kuukausi 1-3 etua. Nyt, jos koskaan, kannattaa olla Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJA!

 8. Tällä hetkellä on jo sovittuina muutamia koulutuksia ja tapahtumia Härmänmaan paikallistoimikunnan alueelle. Lappajärvellä pidetään 22. tammikuuta infotilaisuus, ja myöhemmin, 25. huhtikuuta, järjestetään etsinnän peruskurssi. Lapualla taas on ensi syksynä 72h-kouluttajakurssi ja etsinnän peruskurssi.

 9. Muistoseurat-elokuvasarja on ehtinyt jo kolmanteen osaansa. Uusin, Haaveita ja harha-askelia -niminen elokuva saa ensi-iltansa Kauhavan Y-Kinossa perjantaina 27. joulukuuta. Elokuvasta on joulukuun aikana alkanut tihkua tietoa sosiaaliseen mediaan joulukalenterin omaisesti. Myös traileri julkaistiin kuun alussa.

 10. Etelä-Pohjanmaan eläkeliittopiirin puheenjohtajana vuoden verran viettänyt Esko Ahonen totesi Evijärvellä, että Suomi tulee 20 vuoden kuluttua olemaan Euroopan kolmanneksi ikääntynein kansakunta. Samaan aikaan kuitenkin eläkeläisten tulot eli eläkejärjestelmä ei pysy elintason mukana.