Evijärvi

  1. Järviseudun Sanomat suoritti vierailun Evijärven Urheilijoiden ylläpitämälle jäätelökioskille. Makutestiin pääsi niin perinteisiä suosikkeja kuin myös mielenkiintoisia yllättäjiä.

  2. Esko Ahonen on nimitetty kunnallisneuvokseksi. Ahonen on kiitollinen nimityksestä, joka on arvonanto yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä.

  3. Suomen Yrittäjien teettämän Kuntabarometri 2020 -kyselyn kuntakohtaiset tulokset ovat saapuneet. Järvi-Pohjanmaan alueen kunnat ovat arvioineet oman kuntansa yrityspalvelut Etelä-Pohjanmaan maakunnan ja koko maan keskiarvoa paremmaksi.

  4. Evijärven Urheilijoiden yleisurheiluharjoitukset ovat päässeet käyntiin. Harjoituksissa kokeillaan erilaisia yleisurheilulajeja ja kehitetään niissä suoriutumiseen vaadittavia ominaisuuksia.

  5. Kivijärvenkylässä asuva Matti Isopellinen on tehnyt välitöinään peltoa jo usean vuosikymmenen ajan. Keskimääräinen tahti valmistuksessa on liikkunut yhden ja kahden hehtaarin välillä vuodessa.

  6. KYLLÄ tätä leiriä oli odotettu! Olen ollut kevään melko lailla neljän seinän sisällä, joten tämä tekee hyvää, kertoi Kaarina Höykinpuro. –Mukavaa ja rentoa maalaamista. Voin suositella muillekin! Toista kertaa entisissä Järviseudun sairaalan tiloissa järjestetty Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kesätaideleiri tarjosi neljän päivän intensiivisen ja inspiroivan maalausrupeaman. Yhdeksän leiriläistä sai kokeiltavakseen uusia tekniikoita entisten rinnalle.

  7. LukeKasKas-mobiilisovellus tuo kasvitauti- ja tuhoojatiedon viljelijöille reaaliajassa ja paikkatietoon sidottuna. Kansalaishavainnointiin perustuvan ilmaisen sovelluksen voi ottaa käyttöön Luonnonvarakeskuksen (Luke) maatalousinfo.luke.fi-sivustolta.

  8. Postin jakelussa on ongelmia.

  9. Evijärvellä Kerttuankylässä sijaitseva Väinöntalo täyttää tänä vuonna pyöreitä. Museon perustaja Väinö Tuomaala oli nuoresta pitäen kiinnostunut perinteistä ja haaveena oli perustaa sukumuseo.

  10. Evijärveläisellä Johannes Mäkisellä käynnistyy kolmas kesä 4H-yrittäjänä. Yrittäjänä toimiminen on tarjonnut mahdollisuuden tutustua omaan kotiseutuun aivan uudesta näkökulmasta.