Evijärvi

 1. Evijärven lukio huomioitiin marraskuun alussa palkintolaatalla aktiivisesta osallistumisesta Euroopan parlamentin ambassador school eli lähettiläskouluhankkeeseen. Euroopan parlamentti palkitsi kouluja, joissa tehtiin erilaisia Euroopan unioniin liittyviä projekteja.

 2. Evijärven kaikki koulut pitivät tiistaina 5. marraskuuta yhteisen some- ja peliteemaisen vanhempainillan koulukeskuksella. Sinne oli kutsuttu puhumaan Soiten eli Keski-Pohjanmaan kuntayhtymän yleislääkäri Antti Saari.

 3. Aki Paavolan sijaiseksi Laura Lahdensuo

  Lapuan tuomiokapituli valitsi Evijärven kirkkoherran sijaiseksi Laura Lahdensuon. Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Lahdensuo hoitaa tehtävää joulukuun alusta ainakin 31. toukokuuta 2020 asti. Hän oli ainoa ehdokas sijaiseksi.

 4. Mainos

  Haluatko pysyä ajan tasalla mökkikuntasi tapahtumista ja kunnallisista tiedotuksista mökkialuettasi koskien? Liity Järviseudun Sanomien kesäasukasrekisteriin, niin pysyt kartalla.

 5. Posti aloitti lakkonsa maanantaina 11. marraskuuta.

 6. Aluetaidemuseosta vastuumuseoksi

  UUDISTETTU museolaki tulee voimaan vuoden vaihteessa, jolloin alueellinen vastuumuseojärjestelmä korvaa nykyisen maakuntamuseo- ja aluetaidemuseojärjestelmän. Nelimarkka-museolle on myönnetty Etelä-Pohjamaan alueellinen taidemuseotehtävä. Alueellisia vastuumuseoita on Suomessa 31.

 7. Kauhavan Lentohotellilla järjestetään tiistaina 12. marraskuuta vesiensuojeluaiheinen iltapäiväseminaari.

 8. Viemärilaitoksella vahdinvaihto

  Evijärven kunnan jätevedenpuhdistamolla on edessä vahdinvaihto, kun pitkäaikainen hoitaja Seppo Jokisuu jää eläkkeelle 3. joulukuuta.

 9. Aki Paavolan viimeinen työpäivä Evijärvellä on 22. marraskuuta. Sen jälkeen hän viettää loppukuun lomaa ennen kuin aloittaa joulukuussa uudessa työssään Alahärmän kappalaisena.

 10. Musiikkia Pyhäinpäivään hiljennyttäessä

  Perjantai-iltana 1. marraskuuta soi Evijärven kirkossa musiikkia Pyhäinpäivään hiljennyttäessä. Toivon ja lohdun säveliä -iltamusiikissa kuullaan taivasikävää käsitteleviä lauluja, jotka antavat voimaa läheistään kaipaavalle ja rohkaisua sille, joka haluaa hetkeksi rauhoittua arjen haasteiden keskellä.