Evijärvi

 1. KAIKKI Järviseudun soutajat soutivat mitalin sisäsoudun 2000 metrin SM-lähdöissä Helsingissä viikonloppuna.

 2. Evijärven kunnan sijoitukset tuottivat viime vuonna erinomaisesti: yli 930 000 euroa. Se tarkoittaa reilun 16 prosentin tuottoa. Siitä kertyi sijoitustuottoja kunnan talouteen 630 000 euroa.

 3. Maalaus on matka ja peili

  Taidetila Tiirassa Evijärven kunnantalolla on helmikuun ajan nähtävillä vantaalaisen Vilhelmiina Vesterisen maalauksia.

 4. Sivistyslautakunta kalustaa

  EVIJÄRVEN kirkonkylän koulun hirsirakennuksen laajennusosa on pihatöitä ja joitain luokissa tarvittavia opetusvälineitä vaille valmis. 28. tammikuuta kokoontunut sivistyslautakunta päätti hankkia kolmeen uuteen alkuopetuksen luokkaan dokumenttikamerat ja taulu-tv:t. Lisäksi koululta on…

 5. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili perjantaina Sarka-messujen yhteydessä Ylihärmässä kuulemassa eteläpohjalaisten turkistarhaajien tuntemuksia.

 6. Evijärven kunnantalolla kuultiin viime viikolla tietoutta kotiseutuperinteen tallentamisesta. Sitä oli jakamassa arkiston- ja museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari. Hänen työpaikkansa on Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa toimiva Kansanmusiikki-instituutti. Vuonna 1974 Kaustiselle perustettu Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin tietopankki ja maamme suurin kansanmusiikin julkaisija.

 7. NELJÄNNET, ensimmäistä kertaa Alajärven monitoimihallissa järjestetyt, Ready 4 Life -messut tavoittivat arviolta 700 kävijää, joista noin 500 tuli alueen yläkouluista ja lukioista, kertoi messuja toteuttamassa ollut Maria Yli-Sikkilä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelusta. Aiemmin pääasiassa Järviseudun ja lähialueiden koulutusmahdollisuuksia esitelleet messut tarjosivat tällä kertaa myös kesätyöpaikkoja ja muita työllistymismahdollisuuksia 70 näytteilleasettajan vahvuudella. Tarjolla oli jopa 150 erimittaista työsuhdetta pääasiassa metalli-, puu-, hoiva- ja sosiaalialla.

 8. Kulttuuri-ihmisille rahaa jaossa

  Evijärven koulun auditoriossa esiteltiin maanantai-iltana Etelä-Pohjanmaan päivitettyä kulttuuristrategiaa vuosille 2019–25. Samalla kerrottiin rahoitusmahdollisuuksista, joilla kuka tahansa voi lähteä toteuttamaan kulttuuristrategian tavoitteita.

 9. Kortesjärvellä järjestettiin torstaina luento otsikolla ”Median toiminta — kenen ääni mediassa kuuluu?”. Se oli osa Järvilakeuden kansalaisopiston kolmeosaista, medialukutaitoa käsittelevää luentosarjaa. Marita Mattila käsitteli Kortesjärvellä muun muassa sitä, miten valeuutisia voi oppia tunnistamaan ja miten tietoa arvioidaan kriittisesti.

 10. Kirjaston ja elämänlaatupalveluiden uusi pelitapahtuma KauhaValhalla osoittautui suosituksi. Se keräsi yhteensä sata pelaajaa ja peleistä kiinnostunutta vierailijaa. Lisää konepaikkoja kirjastoon ei olisi mahtunutkaan. Pelaajia tuli Kauhavan lisäksi myös Lapualta, Evijärveltä ja Lappajärveltä.