Evijärvi

 1. Kaikki Evijärvi-viikon kuvat

  Evijärvellä vietettiin kesä-heinäkuun vaihteessa "itseään pidempää" Evijärvi-viikkoa. Kahden viikon mittaisen, koko kunnan yhteisen kesäisen tapahtumasikermän ohjelmassa oli muun muassa konsertteja, liikuntaa, taidetta ja historiaa. Evijärvi-viikko on järjestetty edelliskerran…

 2. Vaimokulta ja armas anoppi on mahdollista käydä katsomassa Väinöntalon kesäteatterissa vielä parin viikon ajan.

 3. On kulunut 60 vuotta siitä, kun Evijärven ”mainehikkaat hiihtäjät” osoittivat voimansa maakuntaviestissä voittamalla Vaasa-lehden lahjoittaman kultakruunukiertopalkinnon lopullisesti omakseen. Tuota palaa evijärveläistä hiihtohistoriaa juhlittiin yhdessä koulukeskuksessa perjantaina.

 4. Työpaikkojen jäätyä kotiseudulta löytymättä, toimeliaat järviseutulaiset ovat vuosien saatossa lähteneet suurempiin keskuksiin töiden perässä. Pietarsaaren suuntaan työperäinen muuttoliike oli vilkkainta 1950-luvusta 1960-lukuun. Pietarsaaren Järviseutulaiset ry:n kaupunkiin muuttaneille järviseutulaisille rakennuttama Järviseututalo on edelleen kaupungissa pystyssä ja aktiivisessa käytössä.

 5. Inan nuorisoseuralla järjestettiin torstaina pitkästä aikaa perinteinen Inan ilta -kylätapahtuma. Se oli osa Evijärvi-viikkoa.

 6. Kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 19. kesäkuuta, että seurakuntatalo puretaan ja sen irtaimistoa huutokaupataan. Purkutyöt saatetaan aloittaa syksyllä. Se on kuitenkin vielä auki, rakennetaanko uusi, entistä pienempi mutta silti kallis seurakuntatalo vai etsitäänkö olemassaolevat tilat muualta.

 7. Kaksineuvoisen nykyinen hoitotyön johtaja Piia Kujala aloittaa marraskuussa kuntayhtymän uutena johtajana. Kaksineuvoisessa pitkään mukana ollut Kujala osaa odottaa, että suurimmat haasteet kuntayhtymän johtajan työssä tulevat liittymään palvelutarpeen kasvuun, rahojen riittämättömyyteen ja osaavan henkilökunnan saatavuuteen.

 8. Evijärveläinen Maria Välikangas sanoo, että hän haluaa taiteellaan saada katsojan kunnioittamaan ja miettimään luontoa.

 9. Näyttelykävijät pääsevät kokeilemaan käytännössä vanhan ajan leluja, kuten kukkopeliä, kaarnalaivoja, käpylehmiä ja pajupilliä.

 10. Kantorahatulot nousivat 2,66 miljardiin euroon vuonna 2018. Edellisvuoteen nähden tulot nousivat reaalisesti 12 prosenttia ja olivat lähes neljäsosan suuremmat kuin viiden edeltäneen vuoden keskiarvo, kertoo Luonnonvarakeskuksen (Luke) kantorahatilasto.