Evijärvi

 1. Kunnostustyö aloitetaan toukokuun puolivälissä ja se valmistunee marraskuun aikana. Kunnostuksella ei ole vaikutusta Evijärven ensi kesän ja syksyn säännöstelyyn.

 2. Poliisi muistuttaa taas polkupyöräilijöitä: Jos et tiedä pyöräsi valmistenumeroa tai muita yksilöiviä tunnisteita, nyt ne kannattaa ottaa talteen vaikkapa kännykällä kuvaamalla. Näitä tietoja tarvitaan pyöräsi tunnistamiseen, jos se joutuu varkaiden kynsiin.

 3. Syksyllä 2017 Evijärven Kaarenhaaran padon kuntotarkastuksessa havaittiin rakennevaurioita. Tämän jälkeen sektoriluukun alapuoli kuivattiin ja pato tarkastettiin korjaussuunnitelman tekemiseksi. Pahiten vaurioituneita padon betoniosia korjattiin jo viime syksynä.

 4. Sillankorvan nopein oli Vimpelin Hiihtoseuraa edustanut Simeon Hyyppä. Hän rynnisti maaliin kuin höyryjuna yli kolmen minuutin kaulalla seuraavaan.

 5. Kulttuuriympäristön kannalta arvokkaille kohteille myönnetään vuosittain loka-marraskuussa haettavia Museoviraston ennallistamisavustuksia sekä ely-keskusten rakennusperinnön hoitoavustuksia. Hoitoavustuksia voidaan myöntää rakennusten ennallistavien korjaustöiden lisäksi myös pihapiirin tai muun kulttuuriympäristön hoitoon ja vaalimiseen liittyviin töihin.

 6. Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi Liikenneturva jakaa vinkkejä turvalliseen fillarointiin lasten kanssa. Kun lasta kuljetetaan pyörällä, on huolehdittava, että lapsi on tukevasti ja turvallisesti kyydissä istuu hän sitten lastenistuimessa, peräkärryssä tai laatikkopyörässä. Kyydissä oleva lapsi voi vaikuttaa ajamiseen, tasapainoon ja jarrutukseen, joten ennakoiva ajotapa on erityisen tärkeää.

 7. Järvilakeuden kansalaisopistossa käynnistyy syksyllä 2019 taiteen perusopetus teatteritaiteen yleisen oppimäärän mukaan. Se tarkoittaa, että jatkossa opiston kautta on mahdollista saada taiteen perusopetuksen teatteritaiteen päättötodistus, josta on monenlaista hyötyä muun muassa jatko-opintoihin hakeutuessa. Lukuvuonna 2019–2020 taiteen perusopetuksen ryhmiä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopistossa yhteensä viisi: Kersa- ja Teiniteatterit Alahärmässä, Teatteriryhmä Tirlittan Evijärvellä, Helateatteri Kauhavalla sekä Meteoriittiteatteri Lappajärvellä.

 8. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa opiskelee parikymmentä evijärveläistä lasta ja nuorta ekaluokkalaisesta abiturienttiin. Heistä 13 pianistia ja viulistia esiintyi viime kuun lopussa koulun auditoriossa.

 9. Meijeri palaa normaaliin arkeen

  Remontoidussa osuusmeijerissä vietettiin virallisesti avajaisia perjantaina. Heli Kivikangas kertoi perjantai-iltapäivällä, että onnittelijoita oli parhaimmillaan ollut pitkäksi jonoksi asti.

 10. Aikamatka 50-luvun Evijärvelle

  Paula Lappinen kokosi Evijärven joulussa julkaistuista ja uusista kirjoituksistaan kirjan, joka kertoo entisajan elämästä, asumisesta ja työtavoista.