Evijärvi

 1. Yli 60 lasta ja nuorta aloittaa tänä syksynä Järvilakeuden kansalaisopistossa tavoitteellisen teatteriharrastuksen teatteri-ilmaisun ohjaaja Linda Huhtaluhdan opissa.

 2. Evijärven kunta ja yrittäjät aamukahvittelivat valtakunnallisena yrittäjänpäivänä torstaina Mäntyhovissa. Aamiaisella vierailivat 80 vuotta täyttävän Etelä-Pohjanmaan yrittäjäyhdistyksen toimitusjohtaja Heikki Risikko ja Anne Laasanen Yrityskummeista.

 3. YRITTÄJÄNPÄIVÄ käynnistyi Alajärvellä yrittäjien aamiaistilaisuuden merkeissä. Jotta yrittäjiä ja työntekijöitä riittäisi seutukunnassa jatkossakin, käynnistyy syksyn aikana kaksivuotinen Työ etsii tekijäänsä -aluemarkkinointihanke, kertoi Jpyp:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa. Kilpailu osaavista työntekijöistä ja asukkaista on kovaa tällä hetkellä.

 4. Torstaina vietettävää yrittäjänpäivää juhlitaan Järviseudulla monin eri tavoin. Lappajärvellä esittäytyy uusi kunnanjohtaja yrittäjäaamupalan merkeissä, Vimpelissä koululaiset vierailevat yrityksissä, Kortesjärvellä toivutaan juhlamarkkinoista ja Evijärvellä väki kokoontuu Mäntyhoviin. Niin yrittäjien kuin yrittäjäyhdistystenkin mielialat ovat korkealla ympäri Järviseudun.

 5. Karhu kaatui Vimpelissä

  Vimpelin ja Lappajärven metsästysseurojen yhteislupa karhuun tuli käytettyä keskiviikkoaamuna, kun lähes 200-kiloinen uroskarhu kaadettiin Patanan tekojärven rannalla lähellä Sääksjärveä.

 6. Liikenneturva on kehittänyt digitaalisen oppimisympäristön turvallisen pyöräilyn opiskeluun. Filla&Rilla on suunniteltu osaksi alakouluissa tehtävää liikennekasvatusta, mutta ilmainen ja selainpohjainen oppimisympäristö tarjoaa kenelle vaan hauskan ja innostavan tavan kerrata turvallista pyöräilyä.

 7. Etelä-Pohjanmaalla on ollut pitkään maan toiseksi alhaisin työttömyysaste, mutta toisaalta nuorten työttömyys on taas korkeampaa kuin maassa keskimäärin. Yritysten kokemissa rekrytointiongelmissa olemme valtakunnan kärjessä.

 8. Kaksi peräkkäistä kuivaa kesää on laskenut pohjavesien pintoja kesäaikaista keskiarvoa alemmas. Lyhyet sadekuurot ovat imeytyneet suoraan kuivaan maaperään, eivätkä ne ole näkyneet pohjavesissä. Evijärven omat pohjavesivarannot pysyvät matalalla vielä pitkään, vaikka sateita tulisikin, kerrotaan Evijärven vesihuoltolaitoksen tiedotteessa.

 9. Valtiovarainministeri, keskustan Mika Lintilä vastaili perjantaina Kauhavan kaupunginkirjastolla tunnin ajan yleisökysymyksiin hallitusohjelmasta.

 10. Venetsialaisissa Evijärven uittokämpällä paljastettiin lauantaina uittomiesaiheinen patsas ja esiteltiin tukkilaistaitoja.