Evijärvi

  1. Evijärvellä Kerttuankylässä sijaitseva Väinöntalo täyttää tänä vuonna pyöreitä. Museon perustaja Väinö Tuomaala oli nuoresta pitäen kiinnostunut perinteistä ja haaveena oli perustaa sukumuseo.

  2. Evijärveläisellä Johannes Mäkisellä käynnistyy kolmas kesä 4H-yrittäjänä. Yrittäjänä toimiminen on tarjonnut mahdollisuuden tutustua omaan kotiseutuun aivan uudesta näkökulmasta.

  3. Evijärvellä liikuntapaikkoja on kunnostettu urakalla. Moni projekti on saavuttanut päätepisteensä ja olosuhteet liikkumiselle kunnan alueella ovat monipuoliset.

  4. Toukokuun alkupuolella osassa maakuntaa viimeisetkin lumet ja routa sulivat, mikä näkyi pohjaveden korkeudenseurannassa lievänä nousuna kun sulanut vesi imeytyi pohjavedeksi. Tämän jälkeen pohjavesipinnat ovat olleet kauttaaltaan lievässä laskussa. Pohjavedenpinnat ovat vielä ajankohdan keskiarvoissa tai hieman sen alla.

  5. Evijärvellä on toiminut kunnan organisoimana poikkeusolojen ajan kauppa- ja asiointipalvelu riskiryhmäläisille. Vahvasti vapaaehtoisvoimin toteutettu palvelumuoto on kerännyt hyvää palautetta asiakkailtaan.

  6. Evijärvellä paloi navettarakennus Rouvintiellä. Palo ei vaatinut henkilö- tai eläinvahinkoja.

  7. TYÖ etsii tekijäänsä –hankkeen projektipäällikön, Maria Yli-Sikkilän ideoiman ja luotsaaman Tervetuloa Super-Suomeen podcastin avausjakso on julkaistu Soundcloud-palvelussa.

  8. Kunta-alalla alkaa kampanja, jossa laitetaan hyvä kiertämään. Kampanjassa kerätään kehittämistekoja työelämästä 18.5.–14.6. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä. Parhaat teot palkitaan Hyväntekijät-kunniakirjalla kesäkuun lopussa virtuaaligaalassa.

  9. RUOKAVIRASTO organisoi parhaillaan väliaikaista tukea koronaviruksesta kärsiville maaseudun yrityksille ja alkutuotannolle. Maaseudun yritysten ja maatalouden väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja…

  10. Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisussa ”Maailman tärkein tapahtuma” – Suomalaisten käsityksiä kasteesta ja kummiudesta kuvataan tämän päivän ihmisten ajatuksia kasteesta ja kummiuden toteutumisesta käytännössä.