Evijärvi

  1. Kalastus on hyvä harrastus, mutta siihen kuuluu oma vastuunsa - kalastajan tulee huolehtia siitä, että kalastuksenhoitomaksu ja luvat ovat kunnossa, kalastaa sallitulla menetelmällä ja sallitussa paikassa. Tässä jutussa on tietoa siitä, millaisia asioita kalastaessa tulee huomioida.

  2. Evijärvellä Haapajärven kylässä toteutettu kulotus onnistui suunnitelmien mukaisesti. Luonnonhoidollisessa kulotuksessa tarkoituksena on polttaa säästöpuuryhmä.

  3. Järviseudun Sanomat suoritti vierailun Evijärven Urheilijoiden ylläpitämälle jäätelökioskille. Makutestiin pääsi niin perinteisiä suosikkeja kuin myös mielenkiintoisia yllättäjiä.

  4. Esko Ahonen on nimitetty kunnallisneuvokseksi. Ahonen on kiitollinen nimityksestä, joka on arvonanto yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä.

  5. Suomen Yrittäjien teettämän Kuntabarometri 2020 -kyselyn kuntakohtaiset tulokset ovat saapuneet. Järvi-Pohjanmaan alueen kunnat ovat arvioineet oman kuntansa yrityspalvelut Etelä-Pohjanmaan maakunnan ja koko maan keskiarvoa paremmaksi.

  6. Evijärven Urheilijoiden yleisurheiluharjoitukset ovat päässeet käyntiin. Harjoituksissa kokeillaan erilaisia yleisurheilulajeja ja kehitetään niissä suoriutumiseen vaadittavia ominaisuuksia.

  7. Kivijärvenkylässä asuva Matti Isopellinen on tehnyt välitöinään peltoa jo usean vuosikymmenen ajan. Keskimääräinen tahti valmistuksessa on liikkunut yhden ja kahden hehtaarin välillä vuodessa.

  8. KYLLÄ tätä leiriä oli odotettu! Olen ollut kevään melko lailla neljän seinän sisällä, joten tämä tekee hyvää, kertoi Kaarina Höykinpuro. –Mukavaa ja rentoa maalaamista. Voin suositella muillekin! Toista kertaa entisissä Järviseudun sairaalan tiloissa järjestetty Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kesätaideleiri tarjosi neljän päivän intensiivisen ja inspiroivan maalausrupeaman. Yhdeksän leiriläistä sai kokeiltavakseen uusia tekniikoita entisten rinnalle.

  9. LukeKasKas-mobiilisovellus tuo kasvitauti- ja tuhoojatiedon viljelijöille reaaliajassa ja paikkatietoon sidottuna. Kansalaishavainnointiin perustuvan ilmaisen sovelluksen voi ottaa käyttöön Luonnonvarakeskuksen (Luke) maatalousinfo.luke.fi-sivustolta.

  10. Postin jakelussa on ongelmia.