Evijärvi

 1. Pietarsaaressa tulipalo siilossa

  Hälytys keskisuuresta tulipalosta tuli tiistaina 23.4.2019 kello 13:15.

 2. Häytys keskisuuresta tulipalosta tuli maanantaina 22.4.2019 kello 00:27.

 3. Ohita pyöräilijä harkiten

  Kaksipyöräisten määrä kasvaa liikenteessä kevään edetessä. Liikenneturva muistuttaa, että rauhallinen toiminta ja turvavälien säilyttäminen on ensisijaisen tärkeitä pyöräilijää ohitettaessa. Ohitus tulee tehdä vain silloin, kun se on turvallista.

 4. Maastopalo Pietarsaaressa

  Hälytys keskisuuresta maastopalosta tuli tiistaina 16.4.2019 kello 13:34.

 5. Järviseudun alueen kansanedustajista Antti Kurvinen (kesk.) uusi mandaattinsa, Janne Sankelo (kok.) palasi Arkadianmäelle ja Reijo Hongisto (sin.) puolestaan putosi eduskunnasta. Sankelo kävi jälleen tiukan kisan vaasalaisen Susanna Kosken (kok.) kanssa, joka pudotti edellisissä eduskuntavaaleissa Sankelon vai muutamalla kymmenellä äänellä.

 6. Paljon kysyttävää koulukeskuksesta

  Kortesjärven koululla järjestettiin maanantai-iltana tiedotustilaisuus koulun kuntoon liittyen. Tilaisuus veti koulun ruokalan täyteen kyläläisiä. He esittivät puolentoista tunnin aikana konsulttifirma FCG:n edustajille, tekniselle johtajalle Antti Hakolalle ja kaupungin sisäilmatyöryhmälle kymmenittäin kysymyksiä, joista osa löytyy jutun lopusta.

 7. Vaalipäivä on ollut vilkas Evijärvellä ja Kortesjärvellä.

 8. Soinilaiset Merja ja Antti Källi kertovat tunteistaan ja ajatuksistaan, kun kolmikymmenpäinen lypsykarja on poissa arjesta. Eläkkeelle jääminen eläinten hoidosta ei ole ollut pelkästään helpottava ja iloinen asia neljän niiden parissa vietetyn vuosikymmenen jälkeen.

 9. Miesten ilta

  Seurakunnan järjestämän miesten illan aiheena oli ”suoraselkäinen mies”. Evijärveläissyntyinen pesäpalloilija Mikko Rantalahti kertoi ajatuksiaan siitä, mitä suoraselkäisyys on.

 10. Taidetila Tiira on päällystetty lattiasta kattoon Särkikylän koululaisten kuvataiteella ja käsitöillä. 24. huhtikuuta asti esillä olevaa näyttelyä voi käydä katsomassa vaikka äänestämässä käydessään.