Evijärvi

  1. Arjen hallinta on erityisen tärkeää nyt, kun elämme poikkeustilanteessa. Marttojen kotitalousneuvonta ja siihen liittyvät aineistot palvelevat oppilaitoksia, joilla on suuri tarve etäopetukseen soveltuvalle materiaalille. Marttojen tuottamat aineistot on nyt koottu opettajien ja opiskelijoiden käyttöön Aikaa oppia -verkkosivuille.

  2. Koronaepidemia on saanut huijarit liikkeelle. Poliisin tietoon on tullut erilaisia tapauksia, joissa huijarit ovat hyödyntäneet koronaan liittyviä pelkoja etenkin Uudellamaalla. Huijarien kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset.

  3. Koronaepidemia vaikuttaa vahvasti myös maatalouteen ja ruoantuotantoon. Alalla on viime vuosina käytetty runsaasti ulkomaalaista kausityövoimaa, joka ei rajojen ja lähetystöjen ollessa kiinni, saa todennäköisesti lupaa tulla maahan.

  4. KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen suun terveydenhoito supistaa toimintaansa koronaepidemian aikana. Poikkeustilanteen aikana keskitytään hoitamaan vain kiireelliset ja esimerkiksi oikomishoidon kannalta välttämättömät toimenpiteet. Tarkastukset ja kiireettömät hoidot perutaan. Ajanvarauksesta…

  5. SUOMEN hallitus ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat ohjeistaneet yli 70-vuotiaita henkilöitä olemaan koronan vuoksi karanteeninomaisissa olosuhteissa ja siten suojaamaan itseään tautitartunnalta. Tähän liittyen kuntayhtymä Kaksineuvoinen aloittaa tämän viikon aikana ”Kuinka voit?”…

  6. Ympäristöministeriö on osoittanut ELY-keskusten kulttuuriympäristön hoitoavustuksiin vuodelle 2020 yhteensä 1,5 milj. euroa, mikä on lähes kaksinkertainen avustussumma vuoteen 2019 nähden. Tästä summasta on osoitettu 151 000 euroa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelle, johon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.

  7. Leudon talven vuoksi myös routaa esiintyy poikkeuksellisen vähän. Roudan syvyys on noin 5–15 cm, joka on 15–20 cm ajankohdan keskiarvoja vähemmän.

  8. Kuntayhtymän johtaja Piia Kujala kertoo, että sivuterveysasemilta on siirretty sairaanhoitajia kotihoidon avuksi.

  9. Evijärven apteekkari Susanna Kohtanen kertoo, että ainakaan hänen apteekissaan ei ole ollut koronaepidemiaan liittyviä lääkkeiden saatavuusongelmia. Lääkkeitä on saanut koko ajan ”ihan hyvin”.

  10. Mukaan oli ilmoittautunut viime viikon torstaihin mennessä 11 vapaaehtoista. Ruokakassipalvelu toimii niin, että asiakas tilaa tarvitsemansa elintarvikkeet kunnan puhelinnumerosta. Vapaaehtoiset käyvät keräämässä tavarat S-marketista ja jättävät ne tilaajan ulko-ovelle. Tarvittaessa vapaaehtoiset noutavat myös lääkkeet apteekista.