Evijärvi

 1. JÄRVISEUDUN Omaishoitajat ja läheiset ry toteuttaa kevään aikana suuren määrän erilaista toimintaa. Lue myös yhdistyksen hallituksen uudistuneesta kokoonpanosta, toimistoharjoittelija Kirsi Sänkiahon kokemuksista sekä siitä, mitä omaishoidon ohjaajat ovat mieltä omaishoidon tuen määrästä.

 2. Kunnanvaltuuston vuoden ensimmäisen kokouksen asialistalla oli isoja investointeja sekä järven säännöstelyn muutosasia.

 3. Evijärveläinen Johanna Perkkalainen voitti tammikuussa kaksi MM-kultaa ja yhden pronssin veteraaniurheilijoiden hiihtosuunnistuksessa.

 4. Kaksineuvoisen yhtymähallitus on myöntänyt Kultainen lapio -kiertopalkintoa vuodesta 2013 alkaen. Sen saa henkilö, ryhmä tai joku muu taho, joka on aktiivisesti, pitkäjänteisesti ja laadukkaasti järjestänyt kulttuuri- ja taidetoimintaa sellaisia ihmisiä varten, jotka usein jäävät niiden ulkopuolelle.

 5. Evijärveläisnuorten ohjelmassa oli samana päivänä ainakin neljät tanssit: ensimmäiset koulun liikuntasalissa päivällä, sen jälkeen kahdet Kortesjärven ja Evijärven vanhainkodeissa, ja lopuksi vielä uudelleen koululla. Kuvat ovat päivän ensimmäisistä tansseista.

 6. Keski-Pohjanmaan osuuspankin toimitusjohtaja Jyrki Rantala kertoi Tuuhetin aamukahvittelijoille, mitä ketjun Evijärven-konttorille kuuluu.

 7. Kunnan nettisivuille kootaan mahdollisimman selkeään muotoon erilaisia yrittäjän työtä helpottavia palveluita. Sellaisia ovat esimerkiksi erilaiset yrityksen perustamisessa, henkilöstön palkkauksessa, kansainvälistymisessä tai omistajan- ja sukupolvenvaihdostilanteessa auttavat palvelut.

 8. Kuvia Evijärven lukion penkkareista torstailta.

 9. Evijärven kunnanhallitus keskusteli muun muassa päiväkodista, liikuntasalin laajennuksesta, järven säännöstelystä ja vesijohdosta.

 10. Lakeusmessut lähestyvät

  "Asfalttipinta-alaa on neljä ja puoli hehtaaria, hallitilaa 6 000 neliötä ja vielä noin kymmenen hehtaaria työnäytösalueita", Lakeusmessut oy:n toimitusjohtaja Seppo Riihimäki luettelee tyytyväisenä. "Kuutisenkymmentä prosenttia kaikista osastoista on jo varattu. Näytteilleasettajat ovat lähteneet mukaan tosi hyvin."