Evijärvi

 1. Kuntayhtymän johtaja Piia Kujala kertoo, että sivuterveysasemilta on siirretty sairaanhoitajia kotihoidon avuksi.

 2. Evijärven apteekkari Susanna Kohtanen kertoo, että ainakaan hänen apteekissaan ei ole ollut koronaepidemiaan liittyviä lääkkeiden saatavuusongelmia. Lääkkeitä on saanut koko ajan ”ihan hyvin”.

 3. Mukaan oli ilmoittautunut viime viikon torstaihin mennessä 11 vapaaehtoista. Ruokakassipalvelu toimii niin, että asiakas tilaa tarvitsemansa elintarvikkeet kunnan puhelinnumerosta. Vapaaehtoiset käyvät keräämässä tavarat S-marketista ja jättävät ne tilaajan ulko-ovelle. Tarvittaessa vapaaehtoiset noutavat myös lääkkeet apteekista.

 4. Kevät houkuttelee teille ja niiden pientareille myös kävelijöitä, pyöräilijöitä sekä mopoilijoita. Autoilijoiden tulee ottaa muut kulkijat huomioon jättämällä heille riittävästi tilaa kohdattaessa ja ohittaessa. Myös lian ja soran roiskuttamista on vältettävä.

 5. Puupellettejä tuotettiin Suomessa vuonna 2019 kaikkiaan 363 000 tonnia, ja määrä supistui edellisvuodesta kuusi prosenttia. Puupellettien tuonti Suomeen nousi suuremmaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun taas vientimäärä oli tilastohistorian pienin.

 6. Tulipalo Evijärvellä

  Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta perjantaina 27.3.2020 kello 14:15.

 7. Luonnonvarakeskus (Luke) ennustaa koivulle heikohkoa kukintaa koko maahan. Kuusen käpysato on runsas Etelä-Suomessa, ja jalostetun siemenen varastot ovat karttuneet. Männyn siemensato jää tänä vuonna heikoksi, mutta vuoden kuluttua sille ennustetaan huippusatoa koko maahan.

 8. Ihmiset ensin, talous sitten

  Kortesjärveläinen kansanedustaja Janne Sankelo (kok.) kiteyttää tunnot Arkadiamäeltä yhteen lauseeseen: –Eduskunnassa istuu nyt puolue nimeltä Suomi, joka hakee ratkaisuja tilanteeseen, politikoinnille ei ole nyt tilaa.

 9. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,7 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,5 prosenttia.

 10. EVIJÄRVEN osuusmeijeri on yksi yritys, joka toimii toistaiseksi normaalisti, kertoo työntekijä Heli Kivikangas. –Myymälän puolella käsidesiä on mennyt hyvin paljon. Sitä on käyty kyselemässä. Meilläkin on tällä hetkellä sellainen tilanne, että löytyy noita viiden litran…