KasvuDATA -hankkeen työryhmä: Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin projektitutkija, asiantuntija Pauliina Björk ja tutkimusjohtaja, asiantuntija Anna-Mari Simunaniemi, projektipäällikkö Jouko Etula Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:stä ja hankkeen vastuullinen johtaja Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.

KasvuDATA-hankkeen loppuseminaarissa katsottiin tulevaan: ”Kuntien välinen nahinointi on tarpeetonta, kun katsoo isompaa kuvaa”

KASVUDATA JÄRVI-POHJANMAA -HANKKEEN loppuseminaarissa Alajärven JAMIn auditoriossa keskiviikkona 17. huhtikuuta tarkasteltiin hankkeessa tehtyä tilastoanalyysia alueen yrityskuvasta ja kuultiin aineistosta nousseita kehittämiskohtia sekä toimenpide-ehdotuksia. Alueen yhteistyöllä nähtiin merkittävä rooli tulevaisuudessa. Hankkeen vastuullinen johtaja, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa esitteli avauspuheessaan lyhyesti tilastoja Järvi-Pohjanmaan alueen nykytilasta ja tulevaisuuden ennusteesta. –Vaikka yrittäjien näkemyksien mukaan tulevaisuuden ennuste on ... Lue lisää
Osa kaavailluista muutoksista on ristiriidassa hyvinvointialueille asetettujen tavoitteiden kanssa.

Hyvinvointialuejohtajat: Perustason palvelujen vahvistaminen ei saa vaarantua lisäsopeutuksien vuoksi

Hyvinvointialuejohtajat kannattavat sitä, että palvelujen järjestämisen edellytyksiä parannetaan esimerkiksi henkilöstömitoituksia helpottamalla. Alueet tarvitsevat nyt työrauhaa kehittää ja uudistaa asukkaiden tarvitsemia palveluja.
Aluevaltuutettujen pisteellä Janne Sankelo ja Jaakko Niemistö pelaavat nuorten kanssa ja keskustelevat pelin lomassa tärkeistä asioista.

Nuoret pääsivät sanomaan sanansa Kortesjärvellä

VAIKUTA!-TEEMAPÄIVÄ Kortesjärvellä 16. huhtikuuta antoi nuorille mahdollisuuden vaikuttamiseen. Sen tarkoituksena oli innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä kerätä nuorten ajatuksia päätöksenteon tueksi. Tapahtumassa oli myös mahdollista asettua ehdolle nuorisovaltuustoon.  Oppilaat pääsivät sukeltamaan erilaisiin tapoihin vaikuttaa aina arjen valinnoista EU-tasolle saakka. Teemapäivässä nuoret kisasivat mobiilipeliä apuna käyttäen erilaisissa virtuaalisissa vaikuttamistehtävissä sekä kiertelivät erilaisissa työpajoissa. –Tapahtumakokonaisuus on ... Lue lisää
JP Kujala (vas.), Sam Leijonanmieli ja Jari Lakaniemi kertoivat suunnitteilla olevan Veto Akatemian toiminnasta Vedon toimistolla palaverissa.

Vimpeli hakee Itä-Länttä

Vimpelin Veto ry. hakee Itä-Länsi tapahtuman järjestelyoikeuksia vuodelle 2025. Miesten Itä-Länsi järjestettiin Vimpelissä vuonna 1990, jolloin nykyinen stadion valmistui. Tuolloin erinomaisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa Länsi kaatoi Idän juoksuin 8-5. Ottelua seurasi 5 572 katsojaa. Vimpelin Veto ja Vimpelin Kunta ovat sitoutuneet Itä-Länsi tapahtuman järjestelyihin yhteisvoimin. Toteutuessaan Itä-Länsi mahdollistaa Saarikentälle rakennettavat uudet wc-tilat ja ravintolapalvelut nykyaikaisine myyntipisteineen. Tämä ... Lue lisää
EP-Nuva järjestäytyi.

Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston uusi kokoonpano aloitti toimikautensa 

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella ja maakuntaliitossa toimivan nuorisovaltuuston tehtävänä on tuoda nuorten ääntä hyvinvointialueen päätöksentekoon ja palveluiden kehittämiseen sekä edustaa alueensa nuoria. Nuorisovaltuustoon kuuluu 24 varsinaista jäsentä ja 22 varajäsentä maakunnan eri kunnista. Aluehallitus nimittää jäsenet nuorisvaltuustoon kahden vuoden välein kuntien esityksestä sekä vapaille paikoille valituista alueemme nuorista. Uusi nuorisovaltuusto, EP-Nuva, nimettiin maaliskuun lopulla (25.3.) ja se aloitti ... Lue lisää
JPK:n puheenjohtaja Petri Koskenmäki luovutti vuoden valmentaja -palkinnon Sami Seppälälle. Kuvat: Jussi Virtanen.

JPK juhlisti jääkauden päättymistä palkitsemisilla

Järviseudun Pallokerhon jääkiekkokauden päättäjäiset pidettiin OmaSp Areenalla torstaina 11. huhtikuuta. Tilaisuus aloitettiin kahvituksella, jonka jälkeen päästiin itse ohjelman pariin. Tilaisuuden aluksi seuran puheenjohtaja Petri Koskenmäki sekä valmennuspäällikkö Jussi Virtanen pitivät yhteenvedot kaudesta. –Joukkueiden arjessa on saatu näkyviin paitsi harjoittelun osalta oikeita asioita, niin myös positiivinen ilmapiiri, yrittäminen ja hauskuus ovat myös olleet vahvasti konkreettinen näky ... Lue lisää

Kulotus levisi maastopaloksi

Pelastuslaitos sai torstaina 18. huhtikuuta kello 13:46 hälytyksen Alajärvellä Maamieskouluntiellä tapahtuneesta maastopalosta. Keskisuuri maastopalo oli pinta-alaltaan noin 100 m2 ja se sai alkunsa kulotuksesta. Ei henkilö- tai aineellisia vahinkoja.
avoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua.

Soinin bioterminaali etenee

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) käsittelee suurimmat Etelä-Pohjanmaalle suunnitteilla olevat EU:n alue- ja rakennepolitiikan hankkeet. Yhteistyöryhmä näytti tänään torstaina kokouksessaan vihreää valoa Soinin bioterminaalin rahoittamiselle. Bioterminaalialuetta käytetään puupohjaisten energiajätteiden jatkojalostukseen, varastointiin ja lajitteluun. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Soinin kunta. Tavoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja ... Lue lisää
Poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia liikenteessä 19. - 21. huhtikuuta 2024.

Poliisi valvoo tehostetusti nopeuksia ja ajotapoja viikonloppuna

Poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia liikenteessä 19. - 21. huhtikuuta 2024. Valvonnan painopiste on kaiken suuruisten ylinopeuksien paljastamisessa sekä nuorten liikennekäyttäytymisessä.
Anna-Kaisa Jaakkola aloittaa MTK-Etelä-Pohjanmaan uutena toiminnanjohtajana syksyllä. Kuvaaja: Marjaana Perttula.

Anna-Kaisa Jaakkola MTK-Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtajaksi

MTK-Etelä-Pohjanmaan johtokunta on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi Anna-Kaisa Jaakkolan. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2024 ja työskentelee nykyisen toiminnanjohtajan kanssa kaksi kuukautta rinnakkain tehtävien sujuvaksi siirtämiseksi.

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.