Elinvoimajohtaja edustaa Alajärveä Geoparkien konferenssissa

Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.
Alajärven elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Arkistokuva.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 10. kesäkuuta Kraatterijärvi geoparkin muutetun hallinnointisopimuksen ja esittää kaupunginvaltuustolle, että Alajärven kaupunki hyväksyy omalta osaltaan palvelusopimusluonnoksen ja siihen liittyvän 27 prosentin osuuden elinkustannusindeksiin sidotuista kokonaiskustannuksista eli 34 560 euroa vuodessa.

Unescon Geopark-verkoston lokakuun alussa Islannissa järjestettävään konferenssiin valittiin Alajärven edustajaksi elinvoimajohtaja Jaakko Aninko. Pentti Joensuu esitti, että Alajärven kaupungilta ei osallistuta kyseiseen konferenssiin. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi kannattamattomana.

Alajärvi selvittää sotekiinteistöjen yhtiöittämistä

KAUPUNGINHALLITUS päätti, että kaupungin omistamien sote-kiinteistöjen yhtiöittämisestä tehdään selvitys. Selvityksessä tulee esittää laskelmat sote-kiinteistöjen yhtiöittämisen taloudellisista edellytyksistä sekä mahdollisista muista kaupungin vuokraamien tilojen yhtiöittämisestä. Lisäksi tulee selvittää, miten yhtiöitettäviä kiinteistöjä koskevat tukipalvelut järjestetään ja laatia yhtiön perustamista koskevat asiakirjat. Selvityksen hankinta kilpailutetaan hankintalain ja kaupungin hankintaohjeen mukaisesti.

Valtuustolle esitetään, että se myöntää selvityshankkeelle 40 000 euron lisämäärärahan, joka katetaan tarvittaessa lainanotolla.

Musiikkiopiston rehtorin virka lakkautetaan

VALTUUSTO päättää myös kansalaisopiston ja musiikkiopiston organisaatiomuutoksesta elokuun alusta alkaen. Kansalaisopiston rehtorin virkanimike muutetaan kansalaisopiston ja musiikkiopiston rehtorin viraksi ja musiikkiopiston rehtorin virka lakkautetaan 31. heinäkuuta. Kansalaisopiston rehtoria on kuultu mahdollisesta virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta, ja hän on antanut tähän suostumuksensa.

Musiikkiopiston oppilaiden, henkilöstön ja valtionosuustuntien puolittumisen vuoksi musiikkiopiston hallinnon organisaatiota tulee tarkastella uudelleen. Tarkastelussa on syytä ottaa huomioon myös taloudelliset perusteet sekä hallintokuntien väliset tarpeet. Kansalaisopiston ja musiikkiopiston rehtorien tehtävät ovat tarkoituksenmukaista yhdistää ja lisäksi säilyttää musiikkiopistolla apulaisrehtorin virka. Koulu- ja toimistosihteerin toimi yhdistetään. Kansalaisopiston rehtorin tehtävistä vapaa-aikatoimen esihenkilötyöt siirtyvät elinvoiman alaisuuteen. Tehtävien yhdistämisen ja muutosten myötä kustannussäästö henkilösivukuluineen on vuositasolla noin 50 000 euroa.

Ränkimarkkinoille avustusta

LEHTIMÄEN Yrittäjät ry:lle myönnettiin Ränkipäivien markkinoiden järjestämiseen 500 euroa avustusta. Avustus tulee käyttää hakemuksen mukaisesti lapsille mukavan tekemisen järjestämiseen.

Luitko jo nämä jutut?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA