On meillä aarre verraton 

Mikko Elenius.
Mikko Elenius.
Mikko Elenius.
Mikko Elenius.

ENSI PYHÄN raamatullisena aiheena ovat sekä katoavat että katoamattomat aarteet. Vuorisaarnassaan Jeesus asetti vastakkain Jumalan ja mammonan. Jeesuksen mukaan jokainen ihminen voi palvella niistä kahdesta vain yhtä. “Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista” (Matt. 6: 24). 

Jeesus kiinnitti seuraajiensa huomion siihen, mihin elämässä uskoa ja luottaa. Niin mammonan kuin Jumalan palvelemisen seuraukset ovat suurin syy, miksi niistä niin useasti Raamatun kirjoissa on kirjoitettu. On varoitettu kiinnittymästä mammonaan ja antamasta sille sydäntään, on rohkaistu kaikessa luottamaan ja uskomaan ainoastaan Jumalaan. Jumala vaiko mammona joka ihmistä hallitsee on aina ajankohtainen kysymys.  

Jeesuksen opetus sotii vastoin sellaista ajattelua, jossa uskotaan ihmisen voivan tilanteen mukaan vaihtaa puolta, olla toisinaan Jumalan palvelija ja välillä silti halveksia Häntä. Jumala olisi silloin ihmisen käskytettävissä oleva jumala, jollainen Jumala ei ole. Jeesus opetti, mikä elämässä on tärkeää ja mikä tekee elämän hyväksi. Pelkkä kiinnittyminen ajalliseen ja katoavaan ja mammonan palvelu tuovat ne seuraukset jotka ahneus aikaansaa. “Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri, “ (1.Tim. 6: 10) kirjoitti myös Paavali. Ja pahan juurikasvun vastakohtana Sananlaskuissa lausutaan Jumalasta hyvän runsaudensarvena: “Minun kanssani tulevat rikkaus ja kunnia, ehtymätön vauraus ja suuri siunaus. Minun antini on parempaa kuin puhtain kulta, minun lahjani paremmat kuin paras hopea… Jotka minua rakastavat, ne minä palkitsen, minä täytän heidän aittansa ja varastonsa (Sananl. 8: 18-19, 21). Kristityillä on aarre verraton nyt ja aina. Heiltä ei mitään puutu. 

Kaikkivaltias Jumala. Ohjaa meitä etsimään taivaallisia aarteita, jotka yksin tyydyttävät sielumme kaipauksen. Kun uskot hoidettavaksemme maallista hyvyyttä, älä salli meidän kiintyä siihen, 
vaan auta meitä käyttämään sitä lähimmäistemme hyväksi. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme tähden. Amen. 

Mikko Elenius 

Vt. kappalainen, Vimpelin alue, Alajärven seurakunta 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.