Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura ottaa käyttöön Turvallisemman teatterin periaatteet 

Kortesjärven Ylikylän komea nuorisoseura
Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura. Kuva arkistosta.
Kortesjärven Ylikylän komea nuorisoseura
Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura. Kuva arkistosta.

KORTESJÄRVEN Ylikylän Nuorisoseura on ylpeä ilmoittaessaan, että se on ottanut käyttöön Suomen Harrastajateatteriliiton (SHTL) lanseeraamat Turvallisemman teatterin periaatteet. Näiden periaatteiden tarkoituksena on edistää turvallista ja kunnioittavaa ympäristöä kaikille harrastajateatterissa mukana oleville, kertoo Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio. 

Turvallisemman teatterin periaatteet keskittyvät yhdenvertaisuuden, syrjimättömyyden ja häirinnän ehkäisemiseen. Ne korostavat jokaisen henkilön kunnioittavaa kohtelua riippumatta taustasta, identiteetistä tai kokemuksesta. Lisäksi korostetaan fyysisen kosketuksen ja vuorovaikutuksen suostumuksen merkitystä sekä turvallisen ympäristön takaamista harjoituksissa ja esityksissä. 

 –Nuorisoseura uskoo, että näiden periaatteiden omaksuminen luo positiivisemman ja tukevamman kokemuksen kaikille osallistujille. Seura kannustaa jäseniään tutustumaan periaatteisiin ja sitoutumaan niiden noudattamiseen, Autio toteaa.  

Lisätietoja periaatteista löytyy Suomen Harrastajateatteriliiton verkkosivuilta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.