Vimpelistä osallistuttiin Rukan maastoultrajuoksukilpailuun – ”Seuraavaksi haastetaan kunnanjohtaja” 

Kuvassa Ari Takala (vas.), Juho Savola ja Karoliina Joohs huikean suorituksen jälkeen. Kuva Karoliinalta.
Kuvassa Ari Takala (vas.), Juho Savola ja Karoliina Joohs huikean suorituksen jälkeen. Kuva Karoliinalta.
Kuvassa Ari Takala (vas.), Juho Savola ja Karoliina Joohs huikean suorituksen jälkeen. Kuva Karoliinalta.
Kuvassa Ari Takala (vas.), Juho Savola ja Karoliina Joohs huikean suorituksen jälkeen. Kuva Karoliinalta.

URHEILUHULLU Vimpeli saa jatkossakin pitää maineensa ja kuten usein käy, nälkä kasvaa syödessä. 24.–25. toukokuuta järjestettyyn Rukan Nuts Karhunkierros polkujuoksutapahtumaan osallistui Vimpelin kunnan työntekijöitä kaikkiaan kolme: yhdyskuntatekniikan päällikkö Juho Savola, vapaa-aikasihteeri Ari Takala ja nuoriso- ja liikunnanohjaaja Karoliina Joohs. Savolalle tämä oli järjestyksessään kuudes Rukan kisareissu, Takalaa ja Joohsia hän kertoo houkutelleensa mukaan useamman vuoden. 

–Rukalla juoksin tällä kertaa 55 kilometrin matkan. Viime kesänä -23 juoksin Ylläksellä 166 kilometrin matkan. Sen jälkeen olikin reipas kahdeksan kuukauden tauko, että tein yhtään mitään. Yhteiset ensimmäiset treenit meillä taisi olla vasta maaliskuussa. Ari ja Karoliina ovat kyllä säntillisesti treenanneet lokakuusta asti, kertoo Savola. 

Takala ja Joohs osallistuivat kisoissa 83 kilometrin matkalle.  

–Heti lähdettiin syvään päätyyn, naurahtaa Joohs.  

Kaikki kolme kertovat sairastelleensa juuri ennen lähtöä, joten matkaan oli pakko lähteä kehoa kuunnellen. Reitin haastavuus yllätti ensikertaa osallistuneet Takalan ja Joohsin. 

–Maisemia ei juurikaan ehtinyt katsella, heti meinasi kompastua, jos hetkeksikin katseen käänsi pois reitistä.  

–Sen verran haasteellinen on tuo Rukan reitti, että pidemmällä 166 kilometrin matkalla miehistäkin keskeyttää yli 50 prosenttia, täsmentää Savola. 

TAKALA kertoo alkuperäisen tavoitteen olleen 12 tunnin alitus mistä luopui sitten sairastelun myötä. 

–Antibioottikuuri loppui kaksi päivää ennen kisoja, joten turhia riskejä ei ollut järkevä ottaa. Nälkää jäi ja syksylle on suunnitelmissa ilmoittautua ensi kevään kisoihin samalle matkalle. Kesällä tulee varmasti osallistuttua jollekin maratonille ja polkujuoksukisoihin, kun kerran juoksu kulkee tällä hetkellä niin mukavasti, kertoo Takala. 

–Jukolan viestiin lupauduin myös ensimmäistä kertaa, kun Vetelin Urheilijoista ottivat yhteyttä ja kysyivät, tulisinko juoksemaan kolmosjoukkueen ankkuriosuutta. 

Suunnitelmissa on haastaa lisää väkeä ensi kevään koitokseen. Koitoksen jälkeen Joohs oli sitä mieltä, että ensi vuoden kisan saa unohtaa, mutta jo muutamassa päivässä ajatus alkoi kääntyä jälleen osallistumisen kannalle. 

–Aika kultaa muistot, vakuuttaa Savola nauraen. 

–Sam Leijonamieli ajateltiin haastaa tähän mukaan myös, katsotaan kuinka käy, pohtivat Savola, Joohs ja Takala. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.