Kuulumisia Kortesjärvi-Seuralta 

Seuran miehiä talkootöissä.
Seuran miehiä talkootöissä.
Seuran miehiä talkootöissä.
Seuran miehiä talkootöissä.

KORTESJÄRVI-SEURA RY on merkitty yhdistysrekisteriin 2.7.1948 eli tulevana kesänä se tulee 76 vuoden ikään. Yhdistys on siis vuotta nuorempi kuin sen nykyinen puheenjohtaja. Iästään huolimatta on seura edelleen vireä ja aikaansaava toimija ja näyttää siltä, että myös tulevalle kesälle on hommia odottamassa yllin kyllin. 

Kortesjärvi-Seura omistaa ja ylläpitää Markin museota ja Luontomuseota. Luontomuseo on Suomen jääkärimuseon kanssa samassa rakennuksessa ja on avoinna aina jääkärimuseon aukioloaikoina. Markin museo on avoinna 26. kesäkuuta – 4. elokuuta keskiviikosta sunnuntaihin kello 12–17, jolloin vierailijoita palvelee museo-opas. Muina aikoina museot ovat auki sopimuksen mukaan. Tulevan kesän näyttelynä jatkaa vielä Raamatun kivet -näyttely. Uutena näyttelynä on Juhani Viitalan vanhojen radiolaitteiden näyttely. Molempiin museoihin on vapaa pääsy. 

VIIME KESÄNÄ aloitettiin kaupungin toimesta tikashuoneen viereen siirretyn aitan kunnostustyöt. Aitan kattorakenteet uusittiin kokonaan ja myös vanhat kattotiilet korvattiin uudemmilla Sami Nuottimäeltä saaduilla tiilillä. Rakennuksen seinät tuettiin följäreillä ja kivijalka täytettiin luonnonkivillä. Tulevana kesänä tiilikatto ja koko rakennus maalataan ja samassa yhteydessä myös tikashuoneen maalipinta uusitaan. Aitan sisäpuolella vintille menevät raput uusitaan ja yläpohjan lankkulattia tiivistetään. Aitta kalustetaan perinteisillä aittaan kuuluvilla esineillä ja myös muuta vanhaa maatalouden esineistöä tuodaan rekvisiitaksi. Aitan piha-alueelle kootaan miljööseen sopivalla tavalla pari pöytää, jossa voi vaikkapa ulkoparlamentti kokoontua. Kaupungin teknisen toimiston päällikön kanssa on selvitelty mahdollisuutta saada rakennukseen myös sähkö, jolloin se voisi kesäaikaan toimia aittakahvilana. Kunnostusprojektiin on haettu hankerahoitusta Aisaparin kautta, mutta rahoituspäätöstä ei ole vielä saatu. Työt aloitettiin kuitenkin omalla vastuulla, luottaen siihen, että hankkeen kustannuksiin tullaan saamaan 50 prosentin avustus. 50 prosenttia kustannuksista katetaan talkootyöllä. 

KITKAN luontopolun opastaulut ja viitat kaipaavat myös kohennusta. Tarkoituksena on korvata ne säänkestävillä Leipätien opasteita vastaavilla Kaskea Oy:ltä hankittavilla tauluilla ja viitoilla. Samalla reitti ohjataan kulkemaan mäen päälle aikoinaan rakennetun laavun kautta. Tämän hankkeen rahoitus on vielä hiukan avoin, mutta selvinnee kesän kuluessa. 

Seura huoltaa ja ylläpitää Näkinkallion uimarantaa, Kortesjärven alueella risteilevää Leipätien vaellusreitistöä ja siihen liittyvää laavuverkostoa, näkötornia sekä avustaa Purmojärven latuverkoston, laavun, Isokankaan kodan, pururadan ja urheilukentän huollossa ja ylläpidossa.   

Latuverkoston parkkipaikan yhteyteen pitäisi välttämättä rakentaa uudet kuivakäymälä tyyppiset wc-tilat. Tämäkin hanke on yhtenä tulevan kesän tavoitteista, mutta sen rahoitus vaatii myös vielä selvittelyä. 

Seura on tänäkin kesänä mukana toteuttamassa Kortesjärven Suvipäivät tapahtumasarjaa. Lauantaina 29. kesäkuuta on taas tarjolla hernerokkaa, pelimannimusiikkia, kiertoajelua ynnä muuta. 

Mainos

Töitä siis riittää ja kaikki se tehdään pääsääntöisesti seuran johtokunnan ja jäsenistön talkootyönä. 

Hiukan huolestuttavaa on se, että ikääntyvää talkooväkeä korvaamaan löytyy kovin harvalukuisesti vapaaehtoisia. Sama ongelma koskee myös koko seuran hallintoa, mutta se ei ole ainoastaan Kortesjärvi-Seuralla vaan valitettavasti lähes jokaisen yhdistyksen ongelma. Silti pidämme lippua korkealla ja teemme kaiken sen mitä jaksamme ja ehdimme. 

Parhaiten toimintaamme voi tukea maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun, jonka suuruus on 10 euroa.  

Aurinkoista kesää toivotellen    

Mauri Jokela    

puheenjohtaja 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.