Veikot myötätuulessa

Lavettarien ulkopelin kapellimestarina toimii lukkari Aleksandra Latvala. Kuva: Jani Vuorela. Lappajärven Veikot Veikottaret
Lavettarien ulkopelin kapellimestarina toimii lukkari Aleksandra Latvala. Kuva: Jani Vuorela.
Lavettarien ulkopelin kapellimestarina toimii lukkari Aleksandra Latvala. Kuva: Jani Vuorela. Lappajärven Veikot Veikottaret
Lavettarien ulkopelin kapellimestarina toimii lukkari Aleksandra Latvala. Kuva: Jani Vuorela.

LAPPAJÄRVEN VEIKOT on päässyt alkuvaikeuksien jälkeen sille tasolle, mihin on edellytyksiä. Kolmen hapuilevan avausottelun jälkeen saldona on nyt kolme puhdasta voittoa. Lyöntipeli aukesi Seinäjoella puolitoista viikkoa sitten. Viime viikolla Lavettarien otteet jatkuivat vakuuttavina. Ensin kotikentällä kaatui Siilinjärven Pesis ja lauantaina vieraissa paikallisottelussa Jalasjärven Jalas.

–Ollaan oikealla tiellä. sisäpeli kehittyy pala kerrallaan. Tämä oli jo syksyllä iso päätös, että laitetaan ulkopeli ensin kuntoon. Se on ollut hyvällä tasolla koko kevään. Sisäpeliä on helpompi kehittää matkan varrella. Siitä on nähty vasta jäävuoren huippu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, analysoi kakkospelinjohtaja ja valmentaja Jussi Jänkä.

LaVe – SiiPe 2–0 (3–1, 5–0)

Siilinjärven Pesis pyristeli vastaan avausjaksolla Veikkolassa. Se teki yhden ainoan juoksun heti toisessa vuorossa, mutta seuraavat kaksitoista kotiutusta Veikkojen tiivis ulkokenttä torjui. Kotijoukkueen kotiuttamisprosentit olivat huomattavasti paremmat. Yhtä monesta yrityksestä juoksun tuotti kahdeksan suoritusta.

Sanna Särkijärven neljännen vuoron aloittavalla iskemä kakkosjatkelyönti vapautti emäntien kipsin. Loistokunnossa oleva Elisa Hyny kotiutti vielä kaksi etenijää, mikä oli siilinjärveläisille liikaa.

Toisella jaksolla LaVe tyrmäsi vieraansa heti alkuun iskemällä kolme juoksua. SiiPe sai aikaan tilanteita heikosta onnistumisprosentista, 41, huolimatta, mutta juoksuihin asti se ei johtanut. Kakkospalkittu lukkari Aleksandra Latvala piti hyvin lyöjät aisoissa. Hyny väläytteli muutaman kerran kovaa heittokättään ja tuhosi vastustajan kylmästi kalkkiviivoilla. Voimanpesä löi neljä juoksua, mikä toi ykköspalkinnon ja vakuuttavimman sisäpelaajan meriitin. Sieppari Milla Hakomäki pelasi myös hyvän pelin ollen polttavin ulkopelaaja. Sisäpelissä hän saatteli kärkeä 86 prosentin tehoilla.

JaJa – LaVe 0–2 (2–8, 2–3)

Kauden kolmas perättäinen kolmen pisteen voitto haettiin Jalasjärveltä.  Lavettaret nappasi heti ensimmäisessä vuorossa otteen pelistä. Kahden juoksun johto takasi työrauhan ja toi luottoa omaan tekemiseen. Jakso ratkesi lopullisesti kolmannessa vuorossa Veikkojen takoessa kuusi juoksua. Kärkietenijä Neea Mattila otti kotiuttajan roolin. Kahdella eri lyöntikierroksella saldona oli kolme lyötyä juoksua.

Toinen puolikas oli huomattavasti tasaisempi. LaVe teki sen, mitä tarvittiin puhtaaseen voittoon. Juniorisiiven Vilja Valkonen ja Anni Kangas iskivät näyttävästi joukkueensa johtoon kahdessa ensimmäisessä vuorossa. Elisa Hyny löi sitten vielä tarvittavan voittojuoksun läpilyönnillään tyhjään kenttään.

Aleksandra Latvala nappasi jälleen kultakypärän päähänsä seuraavaan peliin onnistuneella lukkaripelillä ja oli polttavin ulkopelaaja. Neea Mattila oli toinen palkittu ja vakuuttavin sisäpelaaja tehoin 1+2 lyötyä, kolme tuotua, onnistumisprosentti oli 82. Mari Rintala ansaitsee kunniamaininnan loistavilla vaihtolyönneillään. Hän onnistui hoitamaan kaikki seitsemällä tilannetta.

Pelit jatkuvat ensi viikolla kotikentällä. Maanantaina sarjanousija Kuusankosken Puhti saapuu Veikkolaan ja keskiviikkona Porin Pesäkarhut Akatemia. Luvassa on jälleen urheilujuhlan tuntua ja tulemme näkemään hyviä suorituksia. Peli alkavat kello 18.

Reijo Kärnä

Lue myös nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/05/27/yleisurheilukisoissa-yhteisollinen-tunnelma-ja-tekemisen-meininki
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/05/26/mira-valmistui-unelma-ammattiinsa-lappajarvella-tasta-alasta-pitaisi-enemman-puhua-positiiviseen-savyyn
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.