Kempeleen Kiri nurin Saarikentällä

Vimpelin Veto otti revanssin Kempeleen Kiristä Saarikentällä. Kuva: Lasse Pippola.
Vimpelin Veto otti revanssin Kempeleen Kiristä Saarikentällä. Kuva: Lasse Pippola.

Vimpeli pelasi tiistaina Kempelettä vastaan voitokkaasti. Vedolla oli Kempeleestä alla 2-0-häviö ja oli revanssin paikka. 

Vedon vahva alku ja hyvä ulkopeli koko ottelun ajan ratkaisi Vedolle kolmen pisteen voiton. Jaksot menivät 4-1 ja 2-1. Kolmostilanteet Vedolle 14-6.  Kempeleen lukkarina pelasi tällä kertaa Jani Lassilan tilalla Ylivieskan Kuulassa pelannut  Aatu Saastamoinen.

Ennen pelin alkua muistettiin Vedon kahta pelaajaa: Mikko Kanalaa ja JP Vainionpäätä.  Kanala on tuonut 600 juoksua ja Vainionpäällä on koossa 1300 lyötyä juoksua ja 400 peliä. Ottelussa edellä mainitut pelaajat olivat Vedon voitossa merkittävässä asemassa. Lukkari Teemu Kinnunen vaikeutti tolpillaan Kempeleen sisäpeliä.

Veto teki kaikki juoksunsa kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa, josta kaksi toisessa vuoroparissa.

Juoksut löivät J-P Vainionpää, ottamattoman kakkosrajaa pitkin jokeen mennyt läpilyönti oli Elmeri Anttilan käsialaa, kolmannen juoksun löi jälleen Vainionpää. Aleksi Lassilan erinomaisen kolmosjatkeen lyönnin pelasti 3-koppari Juhani Ojala penkalta ja oli jopa lähellä tehdä palon Vedon etenijästä kolmoselle. Lisäksi Perttu Ollin syöksykoppi keskeltä oli varman kunnarin pelastus.

Kempeleellä oli vaikeuksia päästä kentälle, peräkkäisiä onnistumisia ei tullut. Vedon ulkopeli pelasi todella hyvin. Kempeleen kolmostilanteet jäivät vähiin. Tuomas Jussilan lyömä jakson ainoa juoksu tuli halvalla tavalla, kun etenijää poltettiin kakkoselle ja etenijä ehti kotipesään. Jakso Vimpelille kuitenkin täysin ansaitusti 4-1.

Mainos

Ottelun toinen jakso alkoi tasaisemmin ja molemmat joukkueet eivät tehneet 1.vuoroparissa juoksuja. Vedon tärkeän avausjuoksun löi J-P Vainionpää kakkospuolen pitkälle viivalle suuntautuneella ”kumuralla”.  Ottelussa nähtiin Perttu Ollin karkaaminen ykköspesälle Kinnusen tolpasta ja Kempele loi vielä Matti Korhoselle kotiutustilanteen, mutta tuloksetta.

Kempele tasoitti 1-1:een kun Sami ”Sigge” Haapakoski löi todella hienon lyönnin kakkospuolelta jokeen, Jussila paloi niukasti kotipesään, mutta Haapakoski löi ottelun ainoan kunnarin. Veto siirtyi 2-1 johtoon kun Aleksi Lassilan polttolinjalyönti  ”sirvahti”  polttajan hanskasta. Kempele ei enää juoksua saanut ja ottelu päättyi kotipesäpaloon.

Ottelun ykköspalkitut oli Mikko Kanala, joka toi kolme juoksua ja Sami Haapakoski, joka ainoana pelaajana pelasi omalla tasollaan lukuun ottamatta yhdestä epäonnistumisesta, josta tuli kaksi paloa. Onni Määttä palkittiin parhaana vaihtajana kakkospalkinnolla.

Sami Haapakoski Arkistokuva.
Sami Haapakoski. Arkistokuva.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kempeleen pelinjohtajan Mikko Korhonen totesi sisäpelin ja Vedon vahvan alun vaikuttaneen pelin tulokseen. Peräkkäisiä onnistumisia ei tullut. Kari Kleemola totesi Vedon ulkopelin olevan hyvää ja oli hyvä lataus peliin. J-P Vainionpää totesi, että koko peli oli hyvää pelaamista ja ansaittiin voitto.  Peli on ollut alun jälkeen helpompaa.

Vedon seuraava kotiottelu on Kouvolaa vastaan sunnuntaina 26. toukokuuta kello 16.

Lasse Pippola

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.