Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen chat-palvelussa tavoittaa sairaanhoitajan ja lääkärin nyt myös iltaisin ja viikonloppuisin

JS_digi_papru24
JS_digi_papru24

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen chat-palvelun aukioloajat laajenevat. 6. toukokuuta Chat-palvelun kautta tavoittaa jatkossa sairaanhoitajan ja lääkärin arkisin kello 8-18 ja viikonloppuisin ja juhlapyhinä kello 10-18.

Chat-palveluun voi ottaa yhteyttä missä tahansa terveyteen tai sairauteen liittyvissä huolissa. Asiakkaan ei tarvitse itse pohtia, onko hänen vaivansa sellainen, joka voidaan hoitaa chatissa. Sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja tarvittaessa ohjaa asiakkaan lääkärin chat-vastaanotolle.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on sairaanhoitajan ja lääkärin chatin lisäksi tarjolla kattava valikoima muitakin chat-palveluita. Mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden chatista saa apua matalalla kynnyksellä esimerkiksi ahdistukseen, masennukseen tai erilaisiin riippuvuusongelmiin. Digifysioterapeutit auttavat tuki- ja liikuntaelinten vaivoissa. Neuvolan terveydenhoitajiin voi ottaa yhteyttä kaikissa perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolaan, äitiysneuvolaan ja lastenneuvolaan liittyvissä asioissa. Chatin kautta saa ohjausta ja neuvontaa myös perhekeskuksen palveluihin, aikuissosiaalityöhön ja vammaispalveluihin liittyen.

Maksuttomat chat-palvelut ovat osa hyvinvointialueen OmaEP digipalvelua, johon kirjaudutaan osoitteessa www.omaep.fi. Palvelu julkaistaan toukokuun aikana myös puhelimeen ladattavana mobiilisovelluksena. Chat-palveluissa asioidaan pääosin vahvan tunnistautumisen kautta, mutta osa palveluista on saatavilla myös ilman tunnistautumista. Chat-palveluihin ei tarvitse lähetettä.

Digitaalisia palveluita laajennetaan koko ajan. Tällä hetkellä OmaEP digipalvelussa voi chat-palveluiden lisäksi liittyä etävastaanotolle. Syksyllä sen kautta voi varata aikoja moniin eri palveluihin, tarkastella omia ajanvaraustietoja sekä lähettää kiireettömiä viestejä ammattilaisille.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA