Toukokuu on Evijärvellä pyöräilykuukausi

Evijärven pyöräilykesä käynnistyy Veteliä vastaan käytävällä pyöräilymaaottelulla. Kuva: Freepik.
Evijärven pyöräilykesä käynnistyy Veteliä vastaan käytävällä pyöräilymaaottelulla. Kuva: Freepik.
Evijärven pyöräilykesä käynnistyy Veteliä vastaan käytävällä pyöräilymaaottelulla. Kuva: Freepik.
Evijärven pyöräilykesä käynnistyy Veteliä vastaan käytävällä pyöräilymaaottelulla. Kuva: Freepik.

JO perinteeksi muuttunut Evijärvi-Veteli pyöräilymaaottelu on tulossa jälleen toukokuun alkupäivinä. Pyöräilymaaottelun ajankohdaksi on valikoitunut valtakunnallinen pyöräilyviikko, joka alkaa tänä vuonna perjantaina 3. toukokuuta kello 12 ja päättyy äitienpäivänä 12. toukokuuta kello 12.

Evijärveläiset käyvät kirjaamassa suorituksensa Vetelin ja Kruunupyyn rajalla sijaitsevan levähdysalueen postilaatikossa olevaan suoritusvihkoon. Veteliläiset sitä vastoin kirjaavat suorituksensa Evijärven ja Kruunupyyn rajan tuntumassa olevan metsätien risteyksessä. Suorituksia saa tehdä useamman kerran päivässä. Enemmän suorituksia kahden viikon aikana keränneen kunnan pyöräilijöiden kesken pääpalkintona arvomme 85 euron arvoisen lahjakortin, jonka saa käyttää paikalliseen liikkeeseen. Lisäksi molemmat kunnat arpovat tavarapalkintoja.

VALTAKUNNALLISTA Unelmien liikuntapäivää vietetään vuosittain 10. toukokuuta. Tänä vuonna tuo päivä sattuu helatorstain jälkeiselle perjantaille. Evijärven kunta on jo muutaman vuoden ajan järjestänyt kyseisenä päivänä jonkin kuntalaisia laajasti liikuttavan tapahtuman. Tänä vuonna tuo tapahtuma on Evijärven ympäri pyöräily. Tapahtuma alkaa kello 18 ja sen lähtö- ja päätepiste on kunnanviraston piha. Sieltä lähdemme omaan tahtiin kiertämään järveä ympäri Sillankorvan, Lahdenkylän, Inan ja Tervaskankaan kautta, jolloin ei tule yhtään tien ylitystä keskustaa lukuun ottamatta. Matkaa kyseiselle reitille kertyy 37 kilometriä. Pyöräilemään voi lähteä mistä kohtaa vain järven ympärystä, mutta kannattaa pysähtyä kunnanvirastolla osallistumassa arvontaan. Kunnanvirastolla ja Inassa, Rusiskaansalmen kodalla on myös Evijärven Urheilijoiden järjestämät juottopisteet.

Ei pyöräileminen kuitenkaan lopu toukokuun päättyessä, vaan pyöräillä voi toki läpi kesän. Pyöräilyyn kannustaa 1. toukokuuta alkava Evijärven pyöräilykampanja. Kampanja päättyy 30. syyskuuta. Pyöräilykampanjaan osallistutaan kirjoittamalla nimensä liikuntarastilaatikoissa oleviin vihkoihin. Liikuntarastit löytyvät seuraavasta paikoista: Haapajärvenkylässä bussipysäkin katoksesta, Kivijärvenkylässä uimarannan liittymästä, Lahdenkylässä Sopulan ulkoseinältä, Inankylässä entisen kaupan ulkoseinältä, Särkikyläntien risteyksestä, Jokikylässä kylätalon seinältä, Lappajärven rajalta, Kirkonkylän pururadalta, Sillankorvasta, Rantaraitin laavulta ja Uittomiehen luontopolun alkupäästä.

Tänä vuonna lisäämme liikuntarastilaatikoihin myös Evijärvi-Veteli pyöräilymaaottelusta tutun laatikon Vetelin ja Kruunupyyn rajalta maaottelun alkuhetkestä 3. toukokuuta lähtien. Kampanjan päätteeksi arvomme polkupyörän kaikkien nimensä vihkoihin kirjoittaneiden kesken, lisäksi arvomme kuukausittain pienempiä voittoja. Kampanjan aikana 1 000 kilometriä pyöräilleille ja nimensä liikuntatoimistoon ilmoittaneille lähetetään Pohjanmaan Liikunta ja Urheilun myöntämä kunniakirja.

Satu Koski

On sitä pyöräilty ennenkin

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2021/05/18/evijarvi-vei-vetelia-vastaan-kaydyn-pyorailymaaottelun
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/04/evijarvi-veteli-pyorailymaaottelu-tulee-taas

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=j%C3%A4rviseudun+sanomat+py%C3%B6r%C3%A4ilymaaottelu

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.