Jiri Pippola – Kiteen superjokeri jo neljättä kautta 

Jiri Pippola (vas.) ja Elmeri Anttila. Kuva arkistosta.
Jiri Pippola (vas.) ja Elmeri Anttila. Kuva arkistosta.

SUKUJUURET Jiri Pippolalta, 25, löytyvät Vimpelistä. Isoisä Matti Pippola pelasi IPV:ssä ja oli vuoden lukkarikin 1963, Jirin isä Jari on pelannut miesten Suomi-sarjaa Kulhon Kunnon lukkarina.  

Pippola edustaa Superpesiksessä pelaavaa kasvattajaseuraansa Kiteen Palloa. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa Superpesiksessä kaudella 2017.  Pesäpallon lisäksi Pippola on pelannut jääkiekon III-divisioonaa Kiteen Jääsusissa ja Polvijärven Urheilijoissa. Tällä hetkellä (7.7.) Jiri on lyöjätilaston seitsemäs 1+40 lyödyllä juoksulla. Paikallisottelussa JoMaa vastaan Jiri löi neljä juoksua ja palkittiin ykköspalkinnolla. Jiri on pelannut toistaiseksi parasta kauttaan, jokerina on menossa neljäs kausi.  

Pelatessaan Suomisarjassa Jiri löi varsin paljon juoksuja. KiPaan tarvittiin kotiuttajajokeria. Onko Jiristä kehittymässä seuraava ”Sami Ahola”, aika näyttää. Kitee on tehnyt ennen Vimpelin peliä 112 juoksua, joista Jiri ja Samu-Kalle Varonen ovat lyöneet yhteensä 55 juoksua yhteensä eli noin puolet juoksuista.  

–Tavoitteeni pesäpalloilijana on saavuttaa Suomen mestaruus. Peliuran jälkeen kiinnostaisi valmentaminen, mutta en osaa sanoa miten ja millä tasolla, kertoo liikuntateknologiaa opiskeleva Jiri. 

Liikuntateknologin koulutus sisältää kaksi korkeakoulututkintoa ja mahdollistaa urheilijan tai valmentajan kaksoisuran. 

Jiri seuraa paljon pesäpalloa ja mainitsee pari muistoa, jotka ovat jääneet mieleen. 

–Mieleenpainuvimmat pelaajat vuoden 2010 jälkeen ovat Puputti, Mäkelä ja Vainionpää. Ikimuistoinen ottelu vuonna 2021 oli sarjakarsintojen peli, ”Game 5” Raksilassa, kun SiiPe voitti Oulun Lipon. Kuuluisa leppä kakkospuolella muistetaan Kiteellä hyvin.  

Eräs pitkän linjan vimpeliläinen pesäpalloilija totesi, että Jiri on monipuolinen lyöjä, voitetun Kitee-pelin jälkeen. 

Lasse Pippola 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA