Mainos

Pohjalaiset hampurilaiset hurmasivat koko Suomen

Seinäjoella syntynyt hampurilaisravintola Rolls on ylpeästi pohjalainen, aina arvomaailmaa myöten. Reilu ja täysin kotimainen ravintolaketju täytti viime vuonna pyöreät 30 vuotta ja juhlavuonna rikottiin myös sadan ravintolan rajapyykki.

Rollsin tarina sai alkunsa Seinäjoen Kauppakadulla jo 31 vuotta sitten, kun ensimmäinen yrityksen nimeä kantava grilli avattiin. Kuten perinteisessä grillikioskissa kuuluu, kaikki tehtiin siellä itse. Majoneesit ja kastikkeet sekoitettiin tehosekoittimella, pihvit leivottiin käsin sekä vihannekset ja sämpylät leikattiin paikan päällä.

Alkutaipaleella Seinäjoen yöelämä kukoisti ja Rolls palveli juhlijoita aina aamuyön tunneille asti. Työtä siis riitti, joskus jopa niin paljon, että välillä työvuoron päätteeksi otettiin tirsat takahuoneessa. Kovan työn tohinassa syntyi myös Rollsin klassikko-hampurilainen Mama, joka on edelleen koko ketjun suosituin tuote.

Vahva ja kotimainen arvopohja

Sata ravintolaa myöhemmin, hampurilainen on yhä Rollsin ruokalistan peruspilari. Tämä Amerikasta tuttu herkku tehdään Rollsilla reilusti pohjalaiseen tyyliin: jokaisessa listan hampurilaisessa on panostettu kokoon, makuun sekä ennen kaikkea raaka-aineisiin.

Reiluus on myös se arvo, joka näkyy Rollsin kaikessa tekemisessä. Ruokalistan lisäksi yritys panostaa reiluihin sopimusehtoihin niin yrittäjien kuin yhteistyökumppanien kanssa sekä valikoi keittiöönsä raaka-aineista vain ne parhaimmat.

Pohjalaislähtöisenä yrityksenä Rollsilla tiedetään, että raaka-aineita valittaessa ei ole kotimaisen voittanutta. Rolls käyttää esimerkiksi vain kotimaista lihaa ja luomukananmunia sekä vuodenaikojen salliessa myös vihannekset on kasvatettu yöttömässä yössä. Tästä panostuksesta hampurilaisille ja palveluille on myönnetty Avainlippu, joka on tunnustus suomalaisesta työstä.

Yrittäjien näköisiä ravintoloita

Ajatus franchising-ketjusta syntyi jo ensimmäisen ravintolan kohdalla. Kasvu oli ensin paikallista; toinen Rolls avattiin samoille seuduille Seinäjoen Torikeskukseen, minkä jälkeen Lapua, Kauhajoki ja Kauhava saivat omat ravintolansa. Nyt Rollsin voi löytää jopa Muoniosta asti.

Rolls on ylpeästi omanlainen hampurilaisketju ja ketjun jokainen ravintola on ainutlaatuinen, aivan kuten yrittäjänsäkin. Rolls toimii pääasiassa shop in shop -konseptilla, joka mahdollistaa myös muiden palveluiden tarjoamisen samoissa tiloissa.

Hyvä esimerkki monipuolisesta shop in shop -konseptista löytyy näiltä seuduilta, Lappajärveltä. Paikallisen Rolls palvelee Ksenian Tuvassa, joka on nimetty omistajansa Ksenia Arkhipovan mukaan. Karjalaissyntyinen Ksenia pyörittää Rollsin ohella samoissa tiloissa myös kahvilaa, ravintolaa ja Veikkauksen palveluita. Illalla Tuvassa voi laittaa myös jalalla koreasti livebändien tahdissa tai antautua karaoken hurmaan.

Rolls

Jaa juttu: