Järven pohjoisosa saamassa asemakaavan

Julkaistu:

Aihe:

HALKOSAAREN ja Kyrönsaaren asemakaavaehdotus on valmistunut. Asiakirjat löytyvät kunnan nettisivuilta ja niihin voi tutustua myös teknisessä toimistossa.

Mahdolliset muistutukset pitää tehdä viimeistään 7. tammikuuta. Loppuvaiheessa asemakaavasta päättää kunnanvaltuusto.

Maa-alueet, joita kaavaehdotus koskee, omistaa Lappajärven kunta.

EHDOTUKSESSA on Halkosaaren pohjoisosaan varattu matkailua palvelevien rakennusten korttelialue, joten käyttötarkoitus säilyisi käytännössä ennallaan. Nyt siellä ovat kesäteatterin tilat, tanssilava ja muutama pienempi rakennus. Kunta vuokraa niitä Lappajärven kesäteatteri Oy:lle ja MML-Invest Oy:lle.

Halkosaaren lounaisosaan kaavaillaan vapaa-ajan asuntojen rakentamista. Loma-asumiseen varattujen rakennuspaikkojen lukumäärä on vaihdellut kaavoitusprosessin aikana. Siinä lähdettiin liikkeelle yhdeksästä, noustiin 18:aan ja päädyttiin kahdeksaan.

Loma-asuntojen korttelialueelle muodostuisi rakennusoikeutta 1 440 kerrosneliömetriä.

Keskellä Halkosaarta olisi pysäköintialue, joka palvelisi etenkin kesäteatteritoimintaa. Saaren läpi vapaa-ajan asuntojen tonteille johtaisi uusi Halkosaarentie.

LÄHIVIRKISTYSALUEIKSI varattaisiin Halkosaaren ja Kyrönsaaren itäosat.

Kaavaehdotus pitää sisällään kaksi kevyenliikenteen siltaa. Niiden toteutuessa syntyisi ulkoilureitti Nykälänniemestä Kyrönsaaren kautta Halkosaareen. Katettujen huviveneiden pitää mahtua sillan alta.

Nykälänniemen pohjoisosasta suuren osan omistaa kunta. Siellä vuokralaisena toimii Lappajärven Loma-Golf Oy, jonka äänivallasta kunnalla on enemmistö. Samalla niemellä sijaitsee Kivitippu Spa Oy:n hotellikiinteistö.

Halkosaaren ja Kyrönsaaren itärannoilta varattaisiin vesialuetta veneissä asumiselle ja saunalautoille.

Kunta osti Kyrönsaaren tänä vuonna 123 500 eurolla Erkki Maision jakamattomalta kuolinpesältä. Valtuustossa asiasta päätettiin 15. lokakuuta yksimielisesti. Kaupan ehtojen mukaan saaren länsipuolinen osa pidetään käytännössä luonnontilaisena.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA