Kultajuhla kokosi lappajärveläiset

Julkaistu:

Aihe:

LAUANTAINA juhlittiin Petra Ollin kultamitalia Hotelli Kivitipussa. Hän voitti lokakuussa painin maailmanmestaruuden naisten 65 kilon sarjassa. Keväällä oli jo tullut kultaa EM-kisoista.

Valtiovallan tervehdyksen toi eduskunnan seinäjokelainen puhemies Paula Risikko (kok.). Hän onnitteli MM-kultamitalista, mutta katsoi luottavaisesti myös eteenpäin.

–Tässä mitalissa kiiltää lupaus hienosta tulevaisuudesta.

Risikko mainitsi, että Olli on vuosien aikana saanut osakseen ihmettelyä ja jopa arvostelua lajivalintansa takia.

–Minun mielestäni juuri sinunlaiset ihmiset kuitenkin muuttavat rohkeudellaan maailmaa.

MITALIJUHLAN järjestivät Lappajärven kunta ja Lappajärven Veikot. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juhani Laasanen (kesk.) totesi, että lappajärveläisten urheilijoiden kansainväliset meriitit on saavutettu painissa.

–Menneinä vuosikymmeninä tulokset tehtiin miesten puolella. Nyt painopiste on selkeästi naisten puolella, ja Petra on siinä aivan omassa luokassaan.

Laasasella ei ollut mukanaan kahisevaa, vaan hän kertoi, että kunnan myöntämä 10 000 euron stipendi toimitetaan Ollille bittimuodossa.

LaVen puheenjohtaja Reijo Kärnä muistutti MM-kullan historiallisuudesta vuonna 1911 perustetun urheiluseuran kannalta. Kyse on ensimmäisestä seuraa edustavan urheilijan maailmanmestaruudesta.

Kärnän mukaan painiharrastuksen herättivät vuoden 1912 kesäolympialaiset.

–Tukholman olympialaisten innoittamina reilut sata vuotta sitten ommeltiin säkkikankaasta painimatot ja ne täytettiin lastuvillalla.

SUOMEN Olympiakomiteasta olivat puhumassa hallituksen toinen varapuheenjohtaja Jukka Rauhala ja kamppailulajien lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen.

Omat onnittelunsa lausui Suomen Painiliiton hallituksen toinen varapuheenjohtaja Sarianne Savola. LaVea edustanut Savola paini EM-pronssia vuonna 2009.

Käytännössä kaikki puhujat korostivat Petra Ollin perheen ja lähipiirin merkitystä. Kaveriporukasta puhujapöntön taakse nousi Jutta Lampimäki. Juontamisesta huolehti MM-painiselostuksista tuttu Jarkko Ala-Huikku.

Virallisen osuuden jälkeen juotiin täytekakkukahvit. Lopuksi kuultiin konsertti, jossa Jere Övermark lauloi Anton Övermarkin säestämänä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA