Lappajärvi käynnistää koulurakentamisen

MAANANTAINA kunnanhallitus päätti käynnistää hankkeen uuden koulun rakentamiseksi.

Lappajärven yhteiskoulun uusi rakennus nousee vajaan hehtaarin määräalalle, jonka kunta osti tänä syksynä jakamattomalta Urho Pietilän kuolinpesältä. Kunnan puolelta päätös kaupasta saavutti maanantaina lainvoiman.

Kunnanhallitus päätti, että kunta ostaa rakennuttamiseen konsultoinnin Ramboll-yhtiöltä. Rakentamisesta tarjoukset pyydetään KVR-urakkana eli kokonaisvastuurakentamisen urakkana.

KESKUSTAN alueella ennustetaan olevan vuosittain yhteensä noin 140 oppilasta alakoulun luokilla 0.–6. Jos myös viisivuotiaat tuodaan esikoulutoimintaan, tarvitaan oma tila ryhmälle, jonka koko vaihtelee välillä 12–25.

Lisäksi yläkoulun 7.–9.-luokkalaisia olisi suunnilleen 90, mutta kaksi ryhmää mahtuisi lukiolaisten ohella lukion tiloihin. Silloin uusia tiloja tarvitsisi arviolta 60 yläkoululaista.

Kunnassa ei ole linjattu, keskitetäänkö Lappajärven yhteiskouluun alakoululaisia myös Itäkylästä ja Länsirannalta, mikäli sivukoulujen rakennukset osoittautuvat korjauskelvottomiksi.

Ennen rakentamista pitää ratkaista, sisältääkö uusi koulurakennus keittiö- ja ruokailutilat sekä teknisen työn, käsityön ja askartelujen vaatimat tilat. Toinen vaihtoehto on vuokrata ja ostaa tarvittavat tilat ja palvelut naapurista Järviseudun koulutuskuntayhtymältä.

LUKION tiloissa ei ole tehty kuntoarviota tai kuntotutkimusta. Siellä on oppilaille ja henkilökunnalle suunnatuissa kyselyissä kuitenkin valitettu sisäilman laadusta.

Kunnanhallitus päätti määräraha-asiana, että tekninen toimi voi tilata WSP Finland Oy:ltä rakennusteknisen kuntotutkimuksen lukiosta. Kokonaishinta on 7 800 euroa ilman arvonlisäveroa. Sama yhtiö laatii parhaillaan kunnan kiinteistöstrategiaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.