Pitkä tie Idolsin kärkikymmenikköön

Julkaistu:

Aihe:

TÄNÄÄN keskiviikkona iltakahdeksalta alkaa Nelonen-televisiokanavalla Idols-ohjelman jakso. Siinä esiintyy 23-vuotias lappajärveläinen Jere Övermark.

Hän on selviytynyt kymmenen parhaan joukkoon ohjelmassa, jossa etsitään uusia laulajakykyjä. Voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen.

Edellisessä jaksossa muusikot Lauri Tähkä ja Sanni valmensivat osallistujia sooloesityksiä varten.

–Sanni kehui vetoani ja antoi vähän neuvojakin.

TIE kärkikymmenikköön on ollut pitkä. Kisaan pyrittiin hakemusten ja videoiden avulla. Esiseulonnan läpäisseet kutsuttiin haastatteluihin ja koelauluihin.

Kesäkuun alussa Jere Övermark ja toinen lappajärveläinen Niko Övermark matkasivat Oulun koelauluihin. He ovat keskenään pikkuserkkuja.

Jere Övermark säesti lauluaan kitaralla, kun hän esitti tanskalaisen Lukas Grahamin kappaleen 7 Years, ja eteni niin sanottuun ruukkivaiheeseen.

Kolmepäiväinen karsinta kuvattiin elokuun lopulla Billnäsin ruukkikylässä. Se sijaitsee Raaseporin Pinjaisissa.

–Ruukkiin pääsi 70 kilpailijaa. Ensimmäisenä päivänä meidät jaettiin seitsemään ryhmään. Kuvauksissa seisottiin rivissä ja ryhmästä jokainen veti pätkän samasta biisistä.

Övermarkilla ja kumppaneilla oli Wake Me Up ruotsalaiselta Aviciilta.

KISASTA putosi 30, joten toiselle päivälle jatkoi 40.

–Siinä vaiheessa meidät jaettiin kymmeneen ryhmään. Biisiä treenattiin yön aikana. Pieni koreografiakin piti keksiä.

Övermarkin nelikolle osui kanadalaisen Justin Bieberin Love Yourself.

Puolet karsittiin, eli kolmanteen päivään selvisi 20 laulajaa. Vuorossa olivat sooloesitykset.

Kilpailijat päättivät itse, mitä esittivät. Övermark lauloi pianistin säestämänä kanadalaisen Shawn Mendesin tunnetuksi tekemän Mercyn.

–Olihan se uskomaton tunne, kun sain tietää pääseväni jatkoon.

Tällä viikolla esitettävissä kahdessa jaksossa pudotetaan kaksi pois. Ennen semifinaalivaihetta ja yleisöäänestyksiä tuomareina ovat muusikot Elastinen, Maija Vilkkumaa ja Jannika B sekä toimittaja Jone Nikula.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.