Petra Olli aloittaa ensi tiistaina MM-molskilla

LAPPAJÄRVEN Veikkojen Petra Olli nousee ensi sunnuntaina kisakoneeseen. Tiistaina hän aloittaa painin maailmanmestaruuskilpailuissa Unkarin Budapestissä.

Olli painii naisten 65 kilon sarjassa. Tilanne vaikuttaa lupaavalta, sillä maaliskuussa Venäjän Kaspijskissa hän voitti samassa painoluokassa Euroopan mestaruuden.

Toisaalta nyt mukana ovat myös muut maanosat, kuten Aasia ja Pohjois-Amerikka.

–Molskille tulee esimerkiksi Japani-Kiina-akselilta kovia vääntäjiä, Olli totesi käydessään Lappajärvellä vanhempiensa luona.

KEVÄÄN EM-kultamitalin Olli paini oikea käsi teipattuna, koska kyynärpään sisäsivuside oli revennyt. Pohdintojen jälkeen hän päätti, ettei kättä operoida.

–Tyypillinen vamma keihäänheittäjälle ja sellaiselta varmasti leikattaisiin, mutta painissa heitellään vain vastustajia.

Käsi teipataan tiukasti harjoituksia ja kilpailuja varten.

–Se ei ole haitannut kovaakaan harjoittelua.

Jo vuosien ajan Ollin päiviä ovat rytmittäneet kahden tunnin harjoitukset sekä aamupäivällä että illalla, yleensä Kuortaneen urheiluopistolla.

–Vapaa-aikaa pitää varata palautumiseen ja kropan huoltamiseen.

Tammikuussa Ollille myönnettiin opetus- ja kulttuuriministeriön urheilija-apuraha. Sen tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

–Tällä hetkellä apuraha ja yhteistyökumppanien tuki mahdollistavat minulle keskittymisen urheiluun.

BUDAPESTIN MM-kisat järjestetään tavallista myöhemmin syksyllä.

–Normaalisti olisi jatkettu kilpailukautta EM-kisoista MM-kisoihin, mutta tänä vuonna on oikeastaan kaksi kautta ja tarvitaan kaksi kuntohuippua.

Niinpä keväällä alkoi uudestaan peruskuntokausi.

–Pitkäkestoista harjoittelua, juoksulenkkejä ja kuntopiiriä. Kisojen lähestyessä on ollut taas enemmän tekniikkaa ja otteluita.

Kesällä Olli osallistui kahden ja puolen viikon valmennusleirille Kazakstanissa ja viikon leirille Puolassa. Lisäksi hän harjoitteli viikon Virossa, valmentaja Ahto Raskan kotiseuduilla Viljandissa.

Viime viikko oli vielä kovaa harjoittelua. Kuortaneella riitti harjoitusvastustajia, sillä sinne tulivat Kazakstanin ja Puolan maajoukkueet. Tämän viikon Olli ottaa kevyemmin.

–Herkistelyä ja virittelyä. Yritetään kasvattaa painimisen nälkää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.