Attendo aloittaa Lintukodissa ehkä jo 2019

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus päätti maanantaina, että kunnan ja Attendo Oy:n väliseen sopimukseen aletaan neuvotella muutoksia. Lisäksi selvitetään, mihin kunta voisi tulevaisuudessa käyttää terveyskeskuksen tiloja.

Sopimusmuutosta tarvitaan, jotta Attendo voisi käynnistää palvelutuotannon Lintukodissa ja Joelinkodissa ensi tammikuussa. Nykyisen sopimuksen mukaan se tapahtuisi vasta tammikuussa 2020, eli vuotta myöhemmin.

Lintukoti on 48-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö ja Joelinkoti 15-paikkainen kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö.

Ensi vuoden alusta lukien Lappajärvi antaa terveys- ja sosiaalipalvelut eli perusturvapalvelut Alajärven hoidettaviksi. Samalla aloittaa kolmen kunnan yhteistyöelimenä Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta.

Attendo neuvottelee parhaillaan Alajärven kanssa sopimusta, jonka mukaan yhtiö aloittaisi palvelutuotannon Lintukodissa ja Joelinkodissa jo ensi tammikuussa. Yhtiön tarjous toisi kustannussäästöjä verrattuna Alajärven omaan palvelutuotantoon. Asia voitaisiin järjestää esimerkiksi palveluseteleillä.

LINTUKODIN ja Joelinkodin työntekijät ovat vuoden loppuun asti Kuntayhtymä Kaksineuvoisen palkkalistoilla. He voisivat halutessaan siirtyä suoraan Attendon palvelukseen, jolloin heistä ei ensi vuoden alussa tulisikaan Alajärven kaupungin työntekijöitä mahdollisesti vain vuodeksi.

Lintukodin ja Joelinkodin kiinteistöistä on laadittu monitasoiset vuokrasopimukset. Niiden omistaja on Avain Palvelukodit Oy, jonka vuokralaisena on Attendo, jonka vuokralaisena on Lappajärven kunta, jonka vuokralaisena on Kaksineuvoinen. Vuodenvaihteen jälkeen kunta jatkaa joko Avain Palvelukotien tai Attendon vuokralaisena ja lopullinen vuokralainen tulee olemaan joko kunta tai Alajärvi.

Asukkaat ovat tällä hetkellä Kaksineuvoisen vuokralaisia, mutta vastaisuudessa he todennäköisesti tekisivät vuokrasopimuksensa Lappajärven kunnan kanssa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA