Metsät ajoissa nuoremmille

Julkaistu:

Aihe:

Metsänomistajista kolmannes on täyttänyt 70 vuotta.

–Ikäihmisten pitäisi selvittää, löytyisikö lähisukulaisten joukosta metsänhoidosta kiinnostuneita. Jos löytyy, metsät kannattaisi jo omana elinaikana siirtää nuoremmille, kertoi Riitta Koivukoski Suomen metsäkeskuksesta.

Koska metsäpalstoja omistetaan vanhuuteen asti, ne usein päätyvät kuolinpesiin.

–Kuolinpesissä päätöksiin vaaditaan yksimielisyys. Yhteisomistus saattaa sujua vielä siinä vaiheessa, kun osakkaina ovat leski ja lapset tai pelkästään sisaruksia.

Koko juttu julkaistiin Järviseudun Sanomissa 16/2017.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.