Euroscolasta luottoa omaan kielitaitoon

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Mahtava kokemus. Näin Evijärven lukiolaiset kuvailevat huhtikuun puolivälissä pidettyä Euroscola-kokousta. Euroopan parlamentin tiloissa Strasbourgissa pidettyyn tapahtumaan osallistui 460 opiskelijaa 20 jäsenvaltiosta. Evijärven lukiosta kokoukseen matkasi 23 opiskelijaa ja kolme opettajaa.

Tapahtuman pääkieliä olivat englanti ja ranska. Vieraan kielen käyttäminen jännitti, mutta monet yllättyivät positiivisesti omista taidoistaan.

– Olimme siellä ihan omillamme. Aluksi ajattelin, että apua, miten täällä pärjää, mutta nopeasti englanti alkoi sujua, kertoo lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Anna Peltola Kortesjärveltä.

Euroscola on Euroopan unionin ohjelma, joka on tarkoitettu lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Ohjelmaan hakiessaan Evijärven lukion opiskelijat ja opettajat suunnittelivat oman Euroscola-kurssin. Kurssin aikana tehdyt ryhmätyöt esitellään koko koululle ensi viikon perjantaina. Samalla myös summataan yhteen Euroscola-matkan antia.

Lue Evijärven lukion Euroscola-matkasta lisää ke 4.5. ilmestyneestä Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.