Kustannustehokkuutta taimikoiden hoitamiseen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Hyvälaatuisen taimikon kasvattamisesta aiheutuu kuluja, mutta siinä voi pyrkiä kustannustehokkuuteen.
– Päätehakkuun jälkeen metsän uudistamisessa ei kannata jäädä vitkuttelemaan. Muuten havupuiden kanssa kilpaileva kasvillisuus saa etumatkaa, sanoo Metsänhoitoyhdistys Keskipohjan Evijärven toimistossa metsäasiantuntijana työskentelevä Johanna Perkkalainen.
Hakkuuaukiolle alkaa nousta heinää sekä lehtipuiden vesoja siemenistä ja mahdollisista kannoista.
– Edelleen pätee perussääntönä, että odotetaan yksi kesä. Jos hakkuutähteitä ei kerätä, niiden annetaan maatua kesän yli, ja syksyllä aloitetaan maanmuokkaus.

Lue lisää huomisen Järviseudun Sanomista 14/2016.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.