Evijärvi ei ole tähyämässä enää Pietarsaareen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tänään kokoontuva Evijärven kunnanhallitus käsittelee Evijärven ja Pietarsaaren kuntarakenneselvityksen lopettamista. Kunnanhallituksesta asia menee vielä valtuuston käsiteltäväksi.

Mikäli kunnanjohtajan hallitukselle tekemä pohjaesitys hyväksytään, kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Evijärven kunta päättää omalta osaltaan lopettaa kuntarakenneselvityksen Pietarsaaren kanssa.

Pietarsaaren kaupunki teki jo joulukuussa päätöksen lopettaa kuntarakenneselvitys kokonaisuudessaan ja kehotti kaupunginhallitusta selvittämään yhteistyön syventämismahdollisuuksia seudun kuntien kanssa.

Kuntarakennelaista johtuneessa kuntarakenneselvityksessä olivat Pietarsaaren seudulla alun perin mukana Evijärvi, Kruunupyy, Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy. Näistä ainoastaan Evijärvi ja Pietarsaari jatkoivat neuvotteluja.

Pietarsaari kuuluu Pohjanmaan maakuntaan. Evijärven valtuusto päätti tammikuun kokouksessaan, että tulevassa itsehallintouudistuksessa Evijärvi haluaa kuulua Etelä-Pohjanmaan maakunnan pohjalta muodostettavaan hallintoalueeseen.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.