Uusi alku

Monissa perheissä jännitettiin viime viikolla koulujen alkamista. Syksy merkitsee myös monille aikuisille uuden alkua, kun arki ja erilaiset harrastusryhmät pyörähtävät taas kunnolla käyntiin. Ehkä tänä vuonna voisi aloittaa jonkun uuden harrastuksen? Mahdollisuuksia on lukemattomia. Voi olla järkevä ja kehittää omaa työelämäosaamista esimerkiksi tietotekniikan osalta tai verestää vanhoja kielitaitoja. Tai sitten voi kokeilla jotain aivan uutta: heittäytyä vaikkapa kerran viikossa oman elämänsä joogaguruksi tai opetella kokkaamaan Välimeren herkkuja.
Uusi harrastus on helppo aloittaa esimerkiksi kansalaisopistossa. Suomessa toimii yhteensä 187 kansalais- ja työväenopistoa, joiden kurssit ovat avoimia kaikille. Niiden opetukseen osallistuukin vuosittain reilusti yli puoli miljoonaa kansalaista. Opistot suunnittelevat kurssiohjelmansa itse, lähialueen asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Kursseja järjestetään eniten kädentaidoissa, musiikissa ja kielissä.
Järviseudun Sanomien levikkialueella toimii kaksi kansalaisopistoa: Järvilakeuden kansalaisopisto Evijärvellä, Lappajärvellä ja Kauhavalla sekä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Kummankin kurssitarjontaan voi tutustua opistojen internet-sivuilla. Ilmoittautuminen käynnistyy Järvilakeuden kansalaisopistossa 1. syyskuuta ja Järvi-Pohjanmaalla porrastetusti 3. ja 4. syyskuuta. Kannattaa olla nopea, sillä suosituimmat kurssit ovat perinteisesti täyttyneet hetkessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Oppilaat ja henkilökunta ovat saaneet syksyn aikana koulutusta kuvaukseen. On pohdittu valokuvauksen tekniikkaa ja kuvausta taiteena

Viikon 39 luetuimmat!

VIIKOLLA 39 lukijoita kiinnosti Tomi Niskasen luopuminen Vedon pelijohtajuudesta. Myös hopeamitalijuhlat Lakis Areenalla kiinnostivat! Katso

Luodessaan maan ja ihmiset, miehen ja naisen Jumala sanoi ”Lisääntykää ja ottakaa maa valtaanne”, kirjoittaa Heino Tervanen hartauskirjoituksessaan.

Enkelit – Jumalan palvelijat 

MIKKELINPÄIVÄ on saanut nimensä Jumalan sotajoukon johtajan, arkkienkeli Mikaelin mukaan. Enkelit ovat Jumalan näkymättömiä palvelijoita.

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.