Lisää, kiitos!

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viikonloppuna vietettiin valtakunnallista Avoimet kylät -päivää. Satakunnasta alkunsa saanut tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa koko Suomessa.
Eri puolille maata levittäytyneen tapahtuman tarkoituksena oli näyttää maaseudun elinvoimaisuus ja sen tarjoamat puitteet hyvälle elämälle. Päivän aikana oli mahdollisuus tutustua kylien monipuoliseen toimintaan.
Tapahtuman virallisen internetsivuston mukaan päivään osallistui yhteensä yli 400 kylää. Tempauksia järjestettiin niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Myös Järviseudun Sanomien levikkialueella järjestettiin useita tapahtumia.
Avoimien kylien päivään kuului muun muassa Evijärven pihakirppispäivät, joka polkaistiin käyntiin ennätyslyhyessä ajassa. Tapahtuma sai alkunsa Facebookin Evijärveläiset-ryhmästä, jossa heitettiin pihakirppisidea ilmoille. Siihen myös tartuttiin, ja vajaan kahden viikon kuluttua yli 30 myyjää levitti myyntipöytänsä omille kotipihoilleen eri puolilla Evijärveä.
Myös itse tapahtumapäivä onnistui paremmin kuin hyvin. Väki lähti liikkeelle, ja aarteet vaihtoivat omistajaa. Kaikista tärkeintä oli kuitenkin tapahtuman sosiaalinen puoli. Ihmiset tapasivat toisiaan ja vaihtoivat kuulumisia. Tuntui kuin koko Evijärvi olisi lauantaina hyrissyt pelkkää tyytyväisyyttä.
Pihakirppispäivät osui siis monella tapaa kultasuoneen. Tapahtuma oli myös hyvä esimerkki siitä, kuinka yhdessä innostumalla ja tekemällä saadaan paljon aikaan. Seuraava pihakirppispäivä onkin sovittu jo elokuulle.
Tätä lisää, kiitos!

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.