Älä ruoki roskapönttöä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viime viikon lauantaina vietettiin maailman suurinta ilmastotapahtumaa, WWF:n Earth Houria. Sen kunniaksi sadat miljoonat ihmiset ja tuhannet yritykset, yhteisöt ja tunnetut maamerkit eri puolilla maailmaa sammuttivat valonsa osoittaakseen huolensa ilmastonmuutoksesta.
Suomessa tapahtumaa vietettiin nyt seitsemättä kertaa. Tänä vuonna tempauksen teemana oli maailman suurin kynttiläillallinen. Tarkoituksena oli herättää keskustelua ekologisesta ruuasta ja ruuantuotannon ilmastovaikutuksista.
Suomessa Earth Hour -tapahtumaa vietettiin nyt seitsemättä kertaa, ja siihen osallistui WWF:n arvion mukaan 30 000 henkilöä. Mukana oli varmasti myös monia järviseutulaisia ja järviseutulaislähtöisiä.
Virallisten kokoontumisten lisäksi tunnelmallista iltaa vietettiin myös ihmisten omissa kodeissa. Sosiaalinen media täyttyikin kynttilänhämyisillä illalliskuvilla. Ja peukkuja sateli.
On kuitenkin tärkeää muistaa, ettei Earth Hourissa ole kyse vain yhden illan jutusta. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä, siis saman verran kuin liikenne. Ilmaston lämpeneminen puolestaan uhkaa luonnon monimuotoisuutta ja vaikeuttaa ravinnontuotantoa.
WWF kannustaa syömään vastuullisesti joka päivä, esimerkiksi korvaamaan osan lihasta kasviksilla ja suosimaan lähivesien kalaa. Lisää vinkkejä löytyy WWF:n internetsivujen ruokaoppaasta.
Jos lauantaiset kynttiläkemut jäivät väliin, ilmastotalkoisiin ehtii vielä hyvin mukaan. Aloittaa voi vaikka tästä: älä heitä ruokaa roskiin.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA