Valoa kohti

Ensi maanantaina on talvipäivänseisaus, joten täällä pohjoisella pallonpuoliskolla valoisa aika jää vähimmilleen. Tiistaina valo voittaa pimeyden.
Eteläisellä pallonpuoliskolla on maanantaina kesäpäivänseisaus.
Me pohjoisen asukkaat olemme myönteisiä. Omassa kesäpäivänseisauksen juhlassamme eli juhannuksena iloitsemme keskikesästä, vaikka silloin käynnistyy yön voittokulku.
Ajanlaskut ja kalenterit vaihtuvat sivilisaatioiden mukana, mutta aina on juhlittu taitekohtia. Niinpä talvipäivänseisauksen ympäriltä löytyy monenlaisia kulttuurisia kerrostumia.
Jokaisella on oikeus viettää joulunaika mielensä mukaan. Voi juhlistaa joulua tai sivuuttaa se välinpitämättömästi. Lapsille joulusta usein rakennetaan suuri spektaakkeli.
Monille työikäisille joulu, välipäivät ja uusivuosi muodostavat runsaan viikon jakson, jonka aikana hengähdetään.
Vapaapäiviä voi hyödyntää yhdessäoloon sukulaisten, ystävien ja muiden läheisten kanssa.
Tietenkin, kun totumme tapaamaan läheisiämme juhlapäivinä, heidän kuolemansa jälkeen samoihin tilanteisiin yhdistyy kaipaus.
Mutta niin se menee. Ei ole iloa ilman surua. Ei ole valoa ilman pimeyttä.

Mainos

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.