Valoa kohti

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Ensi maanantaina on talvipäivänseisaus, joten täällä pohjoisella pallonpuoliskolla valoisa aika jää vähimmilleen. Tiistaina valo voittaa pimeyden.
Eteläisellä pallonpuoliskolla on maanantaina kesäpäivänseisaus.
Me pohjoisen asukkaat olemme myönteisiä. Omassa kesäpäivänseisauksen juhlassamme eli juhannuksena iloitsemme keskikesästä, vaikka silloin käynnistyy yön voittokulku.
Ajanlaskut ja kalenterit vaihtuvat sivilisaatioiden mukana, mutta aina on juhlittu taitekohtia. Niinpä talvipäivänseisauksen ympäriltä löytyy monenlaisia kulttuurisia kerrostumia.
Jokaisella on oikeus viettää joulunaika mielensä mukaan. Voi juhlistaa joulua tai sivuuttaa se välinpitämättömästi. Lapsille joulusta usein rakennetaan suuri spektaakkeli.
Monille työikäisille joulu, välipäivät ja uusivuosi muodostavat runsaan viikon jakson, jonka aikana hengähdetään.
Vapaapäiviä voi hyödyntää yhdessäoloon sukulaisten, ystävien ja muiden läheisten kanssa.
Tietenkin, kun totumme tapaamaan läheisiämme juhlapäivinä, heidän kuolemansa jälkeen samoihin tilanteisiin yhdistyy kaipaus.
Mutta niin se menee. Ei ole iloa ilman surua. Ei ole valoa ilman pimeyttä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.