Tiukempi ote kalan jalostusketjusta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lappajärven kalasataman halli on jälleen käytössä, mikä helpottaa Lappajärven Kalastajainseuran jäsenten toimintaa.
Lisäksi moni paikallinen ja mökkiläinen iloitsee mahdollisuudesta ostaa lähikalaa. Etenkin kesäasukkaat ihmettelevät jatkuvasti sitä, ettei lappajärveläisissä kaupoissa myydä Lappajärven kalaa, lukuun ottamatta ajoittaisia muikkueriä.

Kalastaminen on joillekin sivuelinkeino ja muutamalle pääelinkeino. He, jotka nostavat Lappajärvestä kalaa myyntiin, päättävät itse, mitä saaliilleen tekevät.
Suuri osa saaliista viedään sellaisenaan muualle Suomeen. Hyvä niin, sillä jokainen kalaeuro toivotetaan tervetulleeksi.
Lisää euroja tulisi, jos paikalliset osallistuisivat nykyistä enemmän kalojen käsittelyyn ja jalostamiseen. Saisimme ikään kuin tiukemman otteen kalaelintarvikkeiden jalostusketjusta.
Kyse olisi teollisesta toiminnasta, joka ei vaikuttaisi mikroyrityksissä käsityönä tehtyjen kalatuotteiden myyntiin.
Yrityksiä on vuosikymmenten kuluessa toki ollut, esimerkiksi särkisäilykkeiden valmistusta.
Kalanjalostusbisnes ei tähän mennessä ole ollut Lappajärven rannoilla suuri menestystarina, mutta toivottavasti kalahallin remontti osaltaan vauhdittaa lähijärven kalojen kaupallista hyödyntämistä.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA