Alajärvi

 1. SYYSKUUN aikana Alajärven kirjaston lukusalissa voi palata kesän tunnelmiin kuvataideyhdistyksen Keskikesällä-näyttelyn myötä. Uuno Kailaan saman niminen runo toimii teosten otsikkona ja niitä kokoavana tekijänä.

 2. YRITTÄJÄNPÄIVÄ käynnistyi Alajärvellä yrittäjien aamiaistilaisuuden merkeissä. Jotta yrittäjiä ja työntekijöitä riittäisi seutukunnassa jatkossakin, käynnistyy syksyn aikana kaksivuotinen Työ etsii tekijäänsä -aluemarkkinointihanke, kertoi Jpyp:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa. Kilpailu osaavista työntekijöistä ja asukkaista on kovaa tällä hetkellä.

 3. Kopista löytyy hitsaava mummu

  KUN Japon valokuituverkko laajenee, liikkuu pitkin Järviseutua oranssinpunainen, asuntovaunun näköinen koppi. –Moni on tullut ovelle kurkkaamaan ja todennut: Jaa, täällä on nainen! Sitten on ollut hetken hiljaista, kun tulija ei ole tiennyt mitä sanoa, naurahtaa valokuitua alihankintana Japolle hitsaava Tiina Kytölä.

 4. Karhu kaatui Vimpelissä

  Vimpelin ja Lappajärven metsästysseurojen yhteislupa karhuun tuli käytettyä keskiviikkoaamuna, kun lähes 200-kiloinen uroskarhu kaadettiin Patanan tekojärven rannalla lähellä Sääksjärveä.

 5. Liikenneturva on kehittänyt digitaalisen oppimisympäristön turvallisen pyöräilyn opiskeluun. Filla&Rilla on suunniteltu osaksi alakouluissa tehtävää liikennekasvatusta, mutta ilmainen ja selainpohjainen oppimisympäristö tarjoaa kenelle vaan hauskan ja innostavan tavan kerrata turvallista pyöräilyä.

 6. Etelä-Pohjanmaalla on ollut pitkään maan toiseksi alhaisin työttömyysaste, mutta toisaalta nuorten työttömyys on taas korkeampaa kuin maassa keskimäärin. Yritysten kokemissa rekrytointiongelmissa olemme valtakunnan kärjessä.

 7. Lauantaina vietettiin Jamin Kurejoen yksikössä Sadonkorjuumarkkinoita jo perinteeksi muodostuneella kaavalla. Aurinkoinen syyspäivä houkutteli runsaasti väkeä liikkeelle nauttimaan tunnelmasta, herkuttelemaan, tekemään ostoksia ja rapsuttelemaan eläimiä.

 8. Alajärven apteekista saa jatkossa haettua lääkkeet lääkärin tai terveydenhoitajan määräämään liikkumisreseptiin. Pilottihankkeessa ovat mukana perusturva, vapaa-aika- ja liikuntapalvelut, kansalaisopisto sekä apteekki, ja se on elintapaohjauksen paikallisen työryhmän toteuttama.

 9. Valtiovarainministeri, keskustan Mika Lintilä vastaili perjantaina Kauhavan kaupunginkirjastolla tunnin ajan yleisökysymyksiin hallitusohjelmasta.

 10. Mainos

  Tule mukaan jännittävään tarinailtaan! Voit kuunnella ja kertoa itsekin omia tarinoita. Isäntänä toimii Martti Joutsen.