Alajärvi

 1. Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta tiistaina 16.7.2019

 2. KEITELE Groupin Alajärven sahalla toteutettiin viime vuonna 40 miljoonan euron investointi, jonka myötä tuotanto kasvoi 2,5-kertaiseksi ja toi sahalle samalla paljon uutta tekniikkaa. Investointiin kuuluivat esimerkiksi sahalinjan modernisointi sekä uuden tuorelajittelulaitoksen ja valmiin sahatavaran lajittelu- ja paketointilaitoksen rakentaminen. 

 3. Poliisin tiedote Etelä-Pohjanmaalta 16.07.2019 klo 10.06

 4. 20-vuotisjuhlavuotenaan Aisaparin erityispainopisteenä ovat nuoret. Aisaparin toimialueella nuorisojaosto aloitti toimintansa kesäkuussa. Kauhavalla järjestäytymiskokouksessa jaosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi vimpeliläisen Katariina Arpalan. Somevastaavaksi valittiin lapualainen…

 5. ROKULIPÄIVIÄ vietettiin Alajärvellä 5.-6. heinäkuuta, jolloin keskusta täyttyi kahden päivän ajaksi markkinamyyjistä ja muusta ohjelmasta. Tässä kuvareportaasi Rokulipäivien tunnelmista.

 6. PAALIJÄRVEN tanssilavalla avautui tiistaina 25. kesäkuuta kohtaamispaikka ikäihmisille. Kohtaamispaikka on osa Suomen punaisen ristin keskustoimiston kolmivuotista (2018-2021) Kohdataan kylillä ja keskuksissa -nimistä ystävätoiminnan kehittämishanketta, jonka päämääriin kuuluu esimerkiksi vapaaehtoisten organisoimien, avoimien ja kynnyksettömien kohtaamispaikkojen luominen senioreille. Paalijärven tapahtumaa olivat järjestämässä SPR Alajärven lisäksi järjestämässä Paalijärven kyläyhdistys sekä Alajärven Paalijärven maamiesseura.

 7. Lasitaidetta syntymästä kuolemaan

  NELIMARKKA-MUSEOLLA avautui lauantaina 29. kesäkuuta Minna Tuohisto-Kokon Pala elämää -taidenäyttely. Näyttelyssä on esillä 13 lasimosaiikkiveistosta, jotka kuvaavat ihmiselon vaiheita syntymästä kuolemaan. Lasiteosten lisäksi esillä on myös viime vuonna esikoisrunoteoksensa Muusa, hurtta ja muu väki (2018) julkaisseen Henry Flinkmanin julkaisemattomia runoja, jotka käsittelevät osin samoja aiheita kuin lasitaideteoksetkin, esimerkiksi surua ja kuolemaa.

 8. JÄRVI-POHJANMAAN maaseututoimi ja maanmittauslaiton tekevät tilusjärjestelyjä yhteistyössä maanviljelijöiden kanssa. Ideana on muuttaa vanhoja sarkajaon aikaisia peltojakoja siten, että kulkumatkat lyhenisivät ja pellot saataisiin yhtenäisimmiksi ja suuremmiksi, jolloin niitä on helpompi ja halvempi hoitaa nykyaikaisilla työkoneilla.

 9. Sattumalta sirkuskouluun

  ALAJÄRVELTÄ kotoisin oleva Tarina Tomminen opiskelee sirkusartistiksi Lahden koulutuskeskus Salpauksessa. Matka kohti sirkusalan ammattilaisuutta alkoi Tommisella telinevoimisteluharrastuksesta 11-vuotiaana. Pian sen aloittamisen jälkeen hän siirtyi sirkuksen pariin.

 10. POIKKITAITEELLINEN Aaltoa ja Aarioita -festivaali järjestetään jälleen tänä kesänä 26.–30. kesäkuuta. Tänään alkavalla, jo kuudetta kertaa pidettävällä festivaalilla on tarjolla tuttuun tapaan monipuolista musiikkiin ja muihin taiteenlajeihin liittyvää ohjelmaa. Varsinainen festivaali kestää keskiviikosta sunnuntaihin, minkä lisäksi Salakapakassa järjestetään viikonloppuisin musiikkipitoista ohjelmaa aina heinäkuun lopulle saakka.