Alajärvi

 1. Soinin kunnan taloudellinen tulos oli viime vuonna viidettä ja vuosikate seitsemättä kertaa peräkkäin ylijäämäinen.

 2. Jääkiekko III-divisioona, lohko 3 PO 24.03. Los Bombers – JPK 8–5 (0–3, 6–0, 2–2)

 3. Kansanedustajaehdokkaat videohaastattelussa

  Järviseudun Sanomat haastatteli alueen eduskuntapuolueiden kansanedustajaehdokkaat. Katso haastatteluvideot

 4. Vauhdin hurma kutsuu kelkan rattiin

  KELKKAILU on kuin punttisalilla kävisi: kroppa on sen jälkeen tosi väsynyt, mutta mieli on kuin aurinko, kertoo moottorikelkkailua harrastava ja siinä kilpaileva Sanna Halla-aho, 19.

 5. Arkeologi ja tietokirjailija Ilari Aalto: Keskiajan Pohjanmaa on selvästi ollut osa yleiseurooppalaista kristillistä kulttuuria, ei vain tietäjien ja noitien kotimaa.

 6. Perjantaina illalla seitsemän aikoihin ajoi evijärveläinen hiukan alle 70-vuotias mies autollaan ojaan Evijärven haja-asutusalueella. Paikalle mennyt poliisipartio puhallutti miehen, jonka alkometritulos kipusi yli puolentoista promillen, eli törkeän rattijuopumuksen puolelle. Seurauksena…

 7. Luonnonvarakeskuksen (Luke) uusimman kanta-arvion mukaan Suomen karhukannan kasvu on taittunut. Karhujen kokonaisyksilömäärän arvioidaan olevan 2020–2130 yksilöä ennen vuoden 2019 metsästyskautta. Arvio on noin viisi prosenttia pienempi kuin vuonna 2018 annettu arvio.

 8. JPK:n "nollavitoset" pelaavat viimeisen kotiottelunsa Järviseudun jäähallissa 24. maaliskuuta. Heidät johtaa otteluun Juhani "Tami" Tamminen.

 9. Kärnä ylsi ennätysvauhtiinsa

  Nopeuslaskija Mikko Kärnä laski nopeuslaskun MM-kisoissa Varsissa ennätyksensä, 200,334 kilometriä tunnissa.

 10. Kohti penkkipunnerruksen Suomen ennätystä

  Rauta on kevyttä, samoin pesukoneet, joita alajärveläinen Jani Haapa-aho työssään nostelee. Hänen voimanostoharrastuksensa tavoitteena on klassisen penkkipunnerruksen SE-lukeman ylittäminen 59-kiloisten sarjassa.