Alajärvi

 1. VIIME kuussa Opetushallitus myönsi valtionavustuksia pilottihankkeille, joilla pyritään alentamaan toisen asteen koulutuksen kustannuksia opiskelijoille. Yksi hankehaussa hyvin menestyneistä on Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin lukioiden yhteishanke Ovela – Järviseudun…

 2. Järviseudun Sanomat etsii kesätoimittajaa

  Kiinnostaako mielenkiintoinen tehtävä Järviseudun alueen suurimmassa paikallismediassa?

 3. Nelimarkka-museon kävijätavoite ylittyi

  NELIMARKKA-MUSEON ja Villa Väinölän näyttelyvuosi onnistui yli odotusten ja yhteiskävijämäärä ylitti 6500 kävijän tavoitteen kirkkaasti.

 4. Metsä yhdistää sukupolvet

  METSÄ konkretisoi usein ihmisen juuret tiettyyn maantieteelliseen alueeseen. Metsä näyttää fyysisesti useamman sukupolven työn, ja liittää tekijänsä osaksi pidempää ajallista jatkumoa, tiivistää valokuvaaja Antti Hintsa, jonka Kotini on metsä -näyttely on nyt esillä Soinissa.

 5. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan palvelut ovat valmiina lappajärveläisten käyttöön. Kiireettömät ja kiirevastaanottoajat varataan keskitetystä numerosta. –Palvelu annetaan Lappajärvellä mahdollisimman usein, halutessaan voi asioida myös muissa alueen terveyskeskuksissa, kertoi vt. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti.

 6. Alajärven lukioon sisäänpääsyraja

  Sivistyslautakunta asetti Alajärven lukioon sisäänpääsyrajan ensi vuoden yhteishausta alkaen.

 7. Jamissa tarvitaan isoja päätöksiä

  JÄRVISEUDUN koulutuskuntayhtymä ylläpitää Järviseudun ammatti-instituuttia Jamia. Viime viikolla yhtymävaltuusto hyväksyi talousarvion ensi vuodelle ja taloussuunnitelman vuosille 2019–2021. Talouspäällikkö Leila Muukkonen huomautti, että ajanjaksolla vuodesta 2013 ensi vuoteen Jamin…

 8. Särkijärvi on Vuoden terveydenhoitaja

  Järvi-Pohjanmaan äitiysneuvolan terveydenhoitaja ja kätilö Tiina Särkijärvi palaa tietyllä tavalla juurilleen aloittaessaan vuoden vaihteen jälkeen äitiysneuvolan terveydenhoitajana myös Lappajärvellä.

 9. Tilintekoa taiteen vuosikymmenistä

  Isän ja tyttären taide kohtaa käyden vuoropuhelua Nelimarkka-museon Polarit – isä ja tytär -näyttelyssä.

 10. Jalometallimuotoilija Annukka Raatikainen ja artenomi Niina Hallila saivat Alajärven kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa kaupungin kulttuuripalkinnon, kunniakirjat, kukat ja rahamuistamiset, suunnittelemastaan ja valmistamastaan Pikkulotta-korusta.