Alajärvi

 1. Luonnonmukaisia makuelämyksiä

  Alajärveläisjuurinen tamperelainen Markku Oraviita asuu osan vuodesta Saukonkylällä. Työ tullin ICT-asiantuntijana vei miehen Balkanille, josta mukaan tarttui uusi innostus lactofermentoidun eli maitohappokäytetyn ruuan valmistamiseen. Nyt eläkkeellä hänellä on aikaa säilöä kesän satoa monin erilaisin variaatioin. Terveellisiä herkkuja päätyy myös sukulaisten ja ystävien lautasille.

 2. Suntio vaihtuu seurakuntamestariin

  Vimpelin seurakunnassa 19 vuotta suntiona toiminut Markku Harinen jää eläkkeelle syyskuun alussa. Hänen työssään jatkaa Liisa Hauta-aho, jonka virkanimikkeeksi tulee seurakuntamestari.

 3. Seuraa ilmastonmuutosta terassiltasi

  Lämpenevä ilmasto tuo Järviseudullekin yhä eteläisempiä kasvi- ja eläinlajeja.

 4. Turvetta nostetaan öisin

  Turpeen tuotantokausi on ollut poikkeuksellisen hyvä.

 5. Laulu raikasi Järviseututalolla

  Laulu raikasi Pietarsaaren järviseutulaisten vuotuisessa kesätapahtumassa Järviseututalolla viime viikolla. Tapahtuma järjestettiin kaupungin Jaakon päivät -festivaaliviikon yhteydessä.

 6. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli kesäkuussa 7,3 prosenttia, kertoo tuore Työllisyyskatsaus. Lukema oli Manner-Suomen alhaisin. Koko maassa vastaava osuus oli 10,4 prosenttia.

 7. Puolivuotistilastoissa on näkyvissä selvää laskua tietyissä rikoslajeissa mutta myös nousua muissa. Kokonaisrikollisuudessa (pois lukien liikennerikokset) pitkään jatkunut positiivinen trendi jatkuu vaikka laskua on ainoastaan 0,25 %.

 8. Työtä kyläläisten hyväksi

  Hoiskon kyläyhdistyksen aktiivinen työnyrkki on pieni, tarjoaa yhdistys kyläläisille isoa apua. Kuuden vuoden ajan se on työllistänyt kyläavustajaa, jonka kyläläiset voivat varata kotiinsa edullisesti auttamaan koti- ja pihatöissä, asioinnissa ja niin edelleen.

 9. Paikallisten legendojen äärellä

  Alajärven Paalijärvellä on työn alla kyläyhdistyksen elokuva Kipinöitä Unelan takasta, joka kertoo kylän nuorten elämästä 1960-70 -luvulla. Siellä kasvoi kaveruksista yhteen hitsautunut joukko, joka kokoontui Unelan talossa ja toteutti teekkarityylisiä tempauksia, joita kylällä muistellaan edelleen.

 10. Rakennuspalo Alajärvellä

  Sunnuntaina 8.7.2018 tuli hälytys rakennuspalosta Alajärvellä.