Alajärvi

 1. Mikä ihmeen geokätköily?

  Mitä se on ja miten siinä pääsee alkuun, jos kiinnostaa kokeilla vaikkapa 11 Aallon kaupunki- kätköjä tai kallaamista Lappajärvellä?

 2. –Pohjois-Pohjanmaalta on näyttöä siitä, miten kätköreitistöt ja eri tyyppiset kätköt vetävät kävijöitä kaukaakin, Hannu Österberg toteaa viitaten kotiseutuunsa. Hänen johtamaksa Geopolku ry on toteuttanut geokätköreittejä eri paikkakunnille yhteistyössä kuntien kanssa. –Nämä on otettu kunnissa vastaan myönteisesti. Mainosarvo menee matkailijan mukana minne hän meneekin, ja rahaa jää kuntaan. Harrastuksen ympärillä pyörivät isot rahat.

 3. Geokätköily on mahtava harrastus

  SARI ÖSTERBERG pitää kätköilyn parhaana puolena sitä, että harrastus vie todella hienoihin paikkoihin sekä kotinurkilla, muualla Suomessa, että ulkomailla. Lajin parissa Österbergit arvelevat olevan Järviseudulla noin 100 kätköillä kävijää.

 4. ALAJÄRVEN kaupunki osallistui yhdessä 50 muun seutukaupungin kanssa tutkimukseen, jossa selvitettiin kaupunkikohtaisesti kaupungin tunnettavuutta, imagoa, vetovoimaa eri tekijöissä, muuttohalukkuutta ja mielikuvaa.

 5. Terveyskeskuksen saneeraus etenee

  TERVEYSKESKUKSEN keittiön saneeraustyöt on saatu valmiiksi helmikuun lopussa, kertoi tekninen johtaja Jouni Hänninen.

 6. Soini mukana Ylen I love muovi -kampanjassa

  Soinin kunta on mukana Ylen valtakunnallisessa I love muovi -kampanjassa, joka auttaa ja rohkaisee ihmisiä sekä yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun.

 7. Kaupunki myy kiinteistöjä Lehtimäellä

  Alajärven tekninen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että kirkonkylän entinen koulu, jossa viimeksi on toiminut toimintakeskus, ja entinen lääkärintalo laitetaan myyntiin.

 8. JÄRVIPOHJANMAAN perusturvalautakunta jakoi talousarvioon varaamansa 8 000 euron avustusmäärärahan viime kokouksessaan. Määräaikaan mennessä avustuksia haki 18 toimijaa.

 9. Tamminen veti jäähalliin ennätysyleisön

  JÄRVISEUDUN jäähallissa nähtiin sunnuntaina paitsi kiekkolegenda ja valmentaja Juhani ”Tami” Tamminen, myös noin 350 hengen ennätysyleisö, kun JPK:n 05-joukkue pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa.

 10. Rehtorien haut etenevät Alajärvellä

  Alajärven sivistystoimessa on käynnissä kaksi rehtorin rekrytointiprosessia.