Alajärvi

 1. Sinilevää Lappajärvessä

  Lämmin ja tyyni sää luo sinileville suotuisat olosuhteet, ja sitä onkin viikolla 30 havaittu monin paikoin Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella.

 2. Puolukkasadosta on tulossa raakilehavaintojen perusteella vähintään kohtuullinen. Pääsato kypsynee poimittavaksi Etelä- ja Keski-Suomessa elo-syyskuun vaihteessa. Mustikkaa poimitaan nyt Oulun eteläpuoleisilla alueilla, sato on jäämässä suuressa osassa maata enimmäkseen heikoksi.

 3. SUNINSALMI Soi -tapahtuma järjestetään Alajärven Lehtimäellä sijaitsevan Kahvila Suninsalmen pihamaalla jälleen tulevana lauantaina 27. heinäkuuta klo 18.00-00.30. Tapahtuma on ikärajaton ja sisäänpääsy siihen on ilmainen. 

 4. Tilaustaidetta ja hevoshaaveita

  ALAJÄRVEN Lehtimäellä asuva Miia Koivulampi perusti toukokuussa oman 4H-yrityksen Art from Miia, johon liittyen hän piirtää ja maalaa esimerkiksi kortteja, kirjanmerkkejä ja muotokuvia sekä suunnittelee logoja ja kuvituksia. Idean yrityksen perustamiseen Koivulampi sai nähtyään koulun seinällä 4H-infon julisteen. Mielessä oli jo silloin, että hän tekisi yrityksessään nimenomaan taidetta. Toiveena oli saada kokemusta ja tienata omaa rahaa. Ennen yrityksen perustamista Koivulammelta oli julkaistu hevossarjakuva Lehtimäen joulussa.

 5. TULIVUORIKESKUKSEN perustivat Alajärvelle Anna-Liisa ja Risto Saarela vuonna 1986. Aluksi toiminta oli kivenhiontaa ja varsinainen tulivuoripuoli avautuikin hieman myöhemmin, vuonna 1998. Tulivuoritoiminnan ohella keskuksessa on myös kivinäyttely, kahvio ja myymälä. 

 6. Haluatko pysyä ajan tasalla mökkikuntasi tapahtumista ja kunnallisista tiedotuksista mökkialuettasi koskien? Liity Järviseudun Sanomien kesäasukasrekisteriin, niin pysyt kartalla.

 7. Huumeet näkyvät entistä enemmän myös liikenteessä. Liikenneturvan kyselyn mukaan peräti joka neljäs nuori tuntee tai tietää henkilön, joka on kuljettanut ajoneuvoa huumeissa. Toisaalta nuorten asenteet rattijuopumusta kohtaan ovat tiukat. #Rohkee-kampanja kannustaakin puuttumaan päihtyneenä ajamiseen, oli aine mikä tahansa.

 8. Hälytys pienestä maastopalosta lauantaina 20.7.2019 kello 13.05.

 9. Sähköpotkulautailun ABC

  Onnettomuusuutisoinnit meiltä ja maailmalta ovat herättäneet huolta sähköpotkulaudoilla kulkemisen turvallisuudesta. Liikenneturva kertaa pelisääntöjä: laitteilla kuljetaan samoilla liikennesäännöillä kuin pyörällä.

 10. Alajärvellä sinilevää

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa levätilannetta 27 virallisella havaintopaikalla Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa leväseurantapuhelimen numeroon 0295 027 990. Havaintoja voi myös tallentaa itse Järvi-Meriwikiin www.jarviwiki.fi.