Alajärvi

 1. Järviseutulaiselle e-urheilulle tunnustusta

  ETELÄ-POHJANMAAN eSports ry:n kilpajoukkue RPEAT eSports on kutsuttu yhtenä neljästä suomalaisesta organisaatiosta mukaan Jyväskylän yliopiston järjestämään Seminar on eSports, Exergaming, and Fantasy Leagues -konferenssiin.

 2. Paikallistuntijat tunnelmoivat lopuksi

  VIIME viikon tiistaina oli Paikallistuntijat-hankkeen loppuseminaari Hotelli Kivitipussa Lappajärvellä. Osa-aikaisina hankekoordinaattoreina ovat runsaan vuoden ajan työskennelleet Marjo Vistiaho ja Katriina Kojola. He kirjoittavat parhaillaan hankkeen loppuraporttia, mutta esittivät…

 3. Koululaiset kurkistivat kotiseutuhistoriaan

  ALAJÄRVI-SEURAN puheenjohtaja Juhani Salo esitteli viikon aikana kotiseutumuseon 13 yläkoulun luokalle. Terveyskeskuksen ja joen välisellä kaistaleella sijaitseva, 1850-luvulla rakennettu entinen lainamakasiini esineistöineen oli monelle koululaiselle ajatuksia herättävä kokonaisuus.

 4. Luoma-ahosta Vuoden eteläpohjalainen kylä

  Eteläpohjalaiset Kylät ry nimesi Alajärven Luoma-ahon Vuoden 2018 Eteläpohjalaiseksi kyläksi Könnin kylätalolla Ilmajoella lauantaina pidetyssä syyskokouksessaan ja kyläseminaarissa.

 5. Kaupan kehittämisryhmän perinteinen joulunavaus on saanut rinnalleen nyt jo kolmatta kertaa vietettävän Black Fridayn. Tapahtumia vietetään tänä vuonna perjantaina 23. marraskuuta sekä keskustan kauppaliikkeissä että Palotorilla.

 6. Alajärven kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää valtuustolle, että se valitsee uudeksi hallintojohtajaksi OTK Nina Pärssisen ja varalle HM Päivi Huhtalan.

 7. Kokeilulla haetaan helpotusta työvoimapulaan

  Alajärvi, Soini ja Vimpeli ovat käynnistämässä Asenteella duunia -kehityshankkeen, jolla pyritään helpottamaan työvoiman liikkuvuutta yrityksissä ja sitä kautta yritysten työvoimapulaa erityisesti rakennusteollisuudessa.

 8. Kiinteistöverolla täytettä Soinin kassaan

  Soinin kunnan tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,75 eli prosentti säilyy ennallaan.

 9. Mekaanisen puunjalostusteollisuuden laitteita ja kuljetinjärjestelmiä valmistavan Kujakon Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kujala on valittu Alajärven Vuoden Yrittäjäksi.

 10. Lappajärven siirtyessä vuoden vaihteessa Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta Järvi-Pohjanmaan perusturvaan siirtyy mukana 40 työpaikkaa ja kahdeksan uutta perustetaan.