Alajärvi

 1. Mainos

  Lokakuun loiskeet 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään Kivitipussa, Lappajärvellä 4.-6.10.2019

 2. Alajärven kaavoituskatsaus 2019 on valmistunut. Käynnissä on lukuisa joukko hankkeita, joissa näkyy Alajärven monimuotoisuus keskustaajamasta Lehtimäen alueeseen ja Luoma-ahoon.

 3. JPK:N edustusjoukkueen pelikausi pyörähtää käyntiin lauantaina vierasottelulla Muik Hockeytä vastaan ja sunnuntaina kotiottelussa vastaan asettuu APV II kello 16.30. Joukkuetta luotsaava Juha Huvila odottaa kauden aloitusta innolla. –Elokuun alusta on harjoiteltu kovaa. Pelit näyttävät, missä mennään, ja mitä pitää vielä treenata.

 4. Vieraassa kulttuurissa eläminen opetti paljon ja jopa muutti ihmisenä, toteavat Evijärven ja Vimpelin nimikkolähetteinä vuosina 2012–2019 toimineet Maria ja Terho Kanervikkoaho. –Lähetystyö Israelissa oli mahtava kokemus oppia toista kulttuuria ja uskontoja, kieliä, nähdä historiallisia kohteita. Samalla oppi paljon suomalaisesta kulttuurista ja itsestään.

 5. Veto kohoaa ranking-listalla

  VEDON esports-joukkueen alkukausi on ollut kaksijakoinen.

 6. Esikoiskirja syntyi eletystä elämästä

  Alajärven Honkakankaalta, Teerinevan ja Paalijärven kylien väliltä maailmalle lähtenyt Maisa (Marja-Liisa) Herrala on löytänyt uudelleen kirjoittamisen ilon. Syyskuussa julkaistu, Mediapinta Oy:n kustantama, Uusi luomus -nimeä kantava teos kuvaa etsimisen ja löytämisen iloa matkalla omaksi itseksi.

 7. Serppentiinitiellä oli ruuhkaa kesän keskiviikkoiltoina, kun Kultahehkun kesäkahvila Lakeavaarassa oli auki. Yrityksen vuoden kestänyt vuokrasopimus päättyy syyskuun loppuun, minkä jälkeen Kultahehkulla ei ole omaa juhlatilaa, mutta toiminta jatkuu Höykkylästä käsin lähes ennallaan. Uusi asiakastila leipomon yhteydessä avaa myös uusia mahdollisuuksia.

 8. Ylikylän yökoulussa aiheena lypsyoppi

  Ylikylän koulun yökoulu herätti valtakunnallista huomiota: lasten osallistuminen lypsyyn Jamin opetusnavetalla oli mediatapahtuma, josta uutisoitiin somessa, radiossa ja valtakunnallisessa mediassa.

 9. Mainos

  Lainahakemuksen tekeminen siten, että se hyväksytään ja saat lainatarjouksen, saattaa joskus tuntua hieman hankalalta, etenkin jos asiasta ei ole paljoa kokemusta. Tässä muutamia vinkkejä joiden avulla teet onnistuneen lainahakemuksen LoanScouter lainavertailulla.

 10. JÄRVIPOHJANMAAN perusturvalautakunnan syyskuun kokouksessa todettiin, että talousarvion laskennallisen toteumaprosentin tulisi olla heinäkuun lopussa 58,3, että talousarvion ylittymä vuoden loppuun mennessä on mahdollinen. Se oli nyt 60 prosenttia. Se voi tämän hetkisten laskelmien mukaan tuoda 1,75 miljoonan euron ylityksen talousarvioon.