Alajärvi

 1. JÄRVISEUDUN Omaishoitajat ja läheiset ry toteuttaa kevään aikana suuren määrän erilaista toimintaa. Lue myös yhdistyksen hallituksen uudistuneesta kokoonpanosta, toimistoharjoittelija Kirsi Sänkiahon kokemuksista sekä siitä, mitä omaishoidon ohjaajat ovat mieltä omaishoidon tuen määrästä.

 2. KOTISAIRAALAN toiminta käynnistyi helmikuun alkupuolella useiden vuosien suunnittelun jälkeen, kun sen toteuttamiseen löytyi henkilökuntaa. Alajärven akuuttiosaston alaisuudessa toimivan neljän hengen yksikön kiintopiste on akuuttiosaston tiloissa.

 3. JÄRVI-POHJANMAAN perusturva ja kansalaisopisto järjestävät yhteistyössä tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan kurssin. Edellinen kurssi järjestettiin kaksi vuotta sitten ja siitä oli hyviä kokemuksia.

 4. Lakeusmessut lähestyvät

  "Asfalttipinta-alaa on neljä ja puoli hehtaaria, hallitilaa 6 000 neliötä ja vielä noin kymmenen hehtaaria työnäytösalueita", Lakeusmessut oy:n toimitusjohtaja Seppo Riihimäki luettelee tyytyväisenä. "Kuutisenkymmentä prosenttia kaikista osastoista on jo varattu. Näytteilleasettajat ovat lähteneet mukaan tosi hyvin."

 5. JÄRVISEUDUN Urheiluautoilijoiden Ville Hautamäki oli helpottunut kauden toisen SM-rallin jälkeen. Mikkelissä ajetusta yhdeksän erikoiskokeen kilpailusta oli plakkarissa SM2-luokan toinen tila ja 18 pistettä. –Nämä oli enempi kuin tärkeät pisteet, Hautamäki totesi.

 6. ALAJÄRVEN liikuntapalveluiden ja Alajärven Ladun järjestämät Kuutamohiihdot 2020 hiihdellään ensi viikolla Lehtimäellä ja Alajärvellä.

 7. Alajärven ja Vimpelin esiopetukseen, perusopetuksen ensimmäiselle luokalle sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen käynnistyy 10. helmikuuta ja jatkuu kuun loppuun saakka. Esiopetusoppilaiden vanhemmille lähetetään postitse Wilma-tunnukset, joilla ilmoittautumisen voi suorittaa. Esikoululaisten vanhemmilla tunnukset on jo olemassa. Sivistystoimen nettisivulle tulee tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen. Myös syksyn varhaiskasvatuspaikkoja haetaan samalla aikataululla.

 8. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili perjantaina Sarka-messujen yhteydessä Ylihärmässä kuulemassa eteläpohjalaisten turkistarhaajien tuntemuksia.

 9. Evijärven kunnantalolla kuultiin viime viikolla tietoutta kotiseutuperinteen tallentamisesta. Sitä oli jakamassa arkiston- ja museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari. Hänen työpaikkansa on Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa toimiva Kansanmusiikki-instituutti. Vuonna 1974 Kaustiselle perustettu Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin tietopankki ja maamme suurin kansanmusiikin julkaisija.

 10. Alajärven Liikunta-Aalto 2020 on mukana Elixirin tuottamassa tv-ohjelmassa Mestarien maa, joka esitetään AlfaTV-kanavalla maanantaina 3.2. kello 21.00 sekä kaksi kertaa uusintana. Ohjelmaa juontaa Satu Tuomisto.