Alajärvi

 1. Mainos

  Maarit Peltoniemen ura ja nousu parrasvaloihin starttasi Haaveiden laiva -levystä.

 2. Tavoitteena riittävän hyvä vanhuus

  VANHUSTENVIIKKOA vietettiin teemalla Varaudu vanhuuteen. Samalla otsikolla alustivat psykologi ja psykoterapeutti Karita Tupeli sekä yleislääketieteen erikoislääkäri, teologian maisteri Ahti Honkola Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikille avoimella yleisöluennolla. Tapahtuma keräsi runsaasti kiinnostunutta yleisöä Alajärvi-saliin torstai-iltana.

 3. Aisapari kysyi syyskuussa alueensa 13–29-vuotiaiden nuorten mielipiteitä maaseudulla asumisesta, harrastus- ja vaikutusmahdollisuuksista sekä siitä, mitä he kotiseudulleen erityisesti kaipaisivat. He saivat myös kertoa tulevaisuudensuunnitelmistaan.

 4. Isomäen maamiesseuran kylätalolla kokoontui torstaina ensimmäinen kiertävä kahvila. Kyse oli yhteisestä kahvihetkestä ja muusta ohjelmasta, jonka lomassa järjestäjätahot eli Aijjoos-toiminta, Aisapari, Suomen kylien Koti kylään -hanke ja SPR:n Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hanke esittelivät työtään ja muita ajankohtaisia asioita.

 5. "Tilamaito on lähiruokaa parhaimmillaan"

  Kurejoen Jamin koulutilan seinältä löytyy Parasta maitoa -kunniakirja, joka on luovutettu osallistumisesta lypsykarjan tuotosseurantaan 90 vuoden ajalta, 1. kesäkuuta 1927-2017. Sen on myöntänyt Pro Agria. Vuodesta 2012 maitoa on myyty suoraan tilalta asiakkaiden astioihin lauantaiaamuisin ja tiistaisin alkuillasta.

 6. Alajärven alijäämä kasvaa miljoonalla

  Kaupunginhallituksen päätöksiä 9. lokakuuta. pidetystä kokouksesta.

 7. Lindberg mukana Maalauksen juhlassa

  Lappajärveläinen kuvataiteilija Ritva Lindberg on mukana Seinäjoella Varikkogalleriassa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlanäyttelyssä Maalauksen juhlaa. Näyttely avataan perjantaina kello 18.

 8. Alaselle kukkasidonnan SM-kultaa

  KAHDEN kuukauden kova työ huipentui Seinäjoen Käsityömessuilla viikonloppuna, kun alajärveläinen Säde Alanen voitti kukkasidonnan SM-kultaa.

 9. Mainos

  Lokakuun loiskeet 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään Kivitipussa, Lappajärvellä 4.-6.10.2019

 10. Alajärven kaavoituskatsaus 2019 on valmistunut. Käynnissä on lukuisa joukko hankkeita, joissa näkyy Alajärven monimuotoisuus keskustaajamasta Lehtimäen alueeseen ja Luoma-ahoon.