Alajärvi

 1. Muistatko lapsuudestasi aavetarinan? Mitä tarinaa kerrot vaatteellasi? Millainen on saunaelämäkertasi? Jokaisella on tarina kerrottavana. Tule kuulemaan ja jakamaan tarinasi kanssamme! ‒ Tarinat valtaavat kirjastot, kahvilat, seurantalot ja koulut Kalevalanpäivän tuntumassa 27.‒28.2. Museoviraston ja Kansallismuseon sekä laajan yhteistyöverkoston työstämä kampanja innostaa kaikkia mukaan tekemään tarinoiden kertomisesta näkyvää eri puolilla Suomea.

 2. Uusi laki yksityisteille

  Vuosien saatossa yksityistiemaailma on muuttunut paljon. Lakiin ehdittiin tehdä liki 30 muutosta, joten uudistus on tarpeen.

 3. –Ajassamme on selvästi tilausta tällaiseen, pohtii lapualainen opetusneuvos Reijo Takamaa, joka on itsekin tarponut 400 kilometriä Compostelan reittiä. –Viime vuosina tämä pyhiinvaelluksen perinne on alkanut elpyä, eikä se enää ole mitään suorittamista, uhrautumista tai rangaistuksen hoitamista.

 4. JÄRVI-POHJANMAAN Vt. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti kertoo, että Alajärven kaupunki tulee vanhustenhoitoa koskevan kohun myötä tarkistamaan valvontamenetelmiensä riittävyyden asumisyksiköissä, joiden kanssa sillä on ostopalvelusopimus.

 5. Alajärven kaupungin hallinnoima Liikunnasta yhteistyöllä Iloa ja elinvoimaa -pilottihanke käynnistyi tammikuussa. Kuluvan vuoden aikana sen puitteissa on tarkoitus panostaa liikuntamatkailun kehittämiseen Alajärven palveluita ja vetovoimatekijöitä hyödyntäen. Mukaan haastetaan niin paikkakunnan yrityksiä kuin yhdistyksiäkin.

 6. Yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin kanssa järjestettävässä tapahtumassa oli lähes 80 näytteilleasettajaa. Työnantajien takana oli yli 3 000 avointa työpaikkaa.

 7. Tulipalo Lehtimäellä

  Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Lehtimäen Keskustielle tuli 31.1.2019 kello 00:58.

 8. Tulipalo Soinissa

  Soinin Hautakyläntiellä paloi varastokäytössä ollut korjaamorakennus.

 9. SC Alajärven tavoitteena kuluvalla kaudella on palata kolmannesta divisioonasta kakkosdivariin. Nousua kärkkyy myös muutama muu joukkue, joten viimeisissä peleissä on todella paljon pelissä.

 10. Ystävätoimintaa kaiken ikäisille

  Vapaaehtoinen ystävä on usein lähellä eläkeikää tai sen yli. Myös nuoremmille on tarvetta, ja toiminnasta saa paitsi hyvän mielen auttamisesta, myös arvokasta kokemusta ja todistuksen siitä niin halutessaan.