Alajärvi

 1. Vimpelissä ja Alajärvellä eduskuntavaalien äänestyspäivän alku on sujunut vilkkaana, ovet vaaliuurnille ovat auenneet tiheään, kertoivat vaalivirkailijat ja Pieni ele -keräyksen valvojat.

 2. Alajärvellä vietettiin uuden monitoimihallin harjakaisia.

 3. Soinilaiset Merja ja Antti Källi kertovat tunteistaan ja ajatuksistaan, kun kolmikymmenpäinen lypsykarja on poissa arjesta. Eläkkeelle jääminen eläinten hoidosta ei ole ollut pelkästään helpottava ja iloinen asia neljän niiden parissa vietetyn vuosikymmenen jälkeen.

 4. TÄLLAISIA tarinoita JPK:ssa haluttaisiin nähdä enemmänkin: 15-vuotias nuori aloittaa jääkiekkoharrastuksen ja pelaa jo seuraavalla kaudella miesten joukkueessa kolmosdivaria.

 5. Juniorivalmennusta isolla porukalla

  JPK:n valmennuspäällikkö Jussi Virtasella on koossa iso porukka aikuisia, jotka vastaavat juniorijoukkueiden viikoittaisista treeneistä.

 6. Soinilainen Juha Huvila aloitti JPK:n uuden, Suomi-sarjan karsintaa pelaavan B1-joukkueen ja miesten III divisioonaa pelaavan Edustus-joukkueen päävalmentajana. Tavoitteellisemmalla toimintakulttuurilla samoista resursseista saadaan enemmän irti. Mottona on: Ollaan tosissaan, niin on hauskaa.

 7. JPK:sta eväitä kohti ammattilaisuraa

  STRATEGIANSA hionut JPK suuntaa seuraavaan kiekkokauteen selkein tavoittein. Mottona on kiekkoa koko perheelle, ilon kautta innostukseen ja intohimoon, kertoi valmennuspäällikkö Jussi Virtanen. Sekä harraste- että kilpakiekkoilua viedään eteenpäin niin, että lajin parissa olevilla olisi mahdollisuus päästä omaan parhaaseensa. Täsmäaseeksi tähän on kehitetty Marko Kantasen johtama Tehoryhmä, jossa kiekkoilijoilla D-ikäluokasta lähtien on mahdollisuus kehittää taitojaan kohti ammattimaista urheilua.

 8. Paalutus kasvattaa kylätalon kustannuksia

  Alajärven kaupunginhallitus käsitteli eilen Luoma-ahon kylätalon kuntarahoitusosuutta.

 9. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi päättyy ensi viikon alussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä. Nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan maanantaina 8.4. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään tiistaina 9.4. Huonokuntoisimmilla tieosuuksilla alennetut nopeusrajoitukset jäävät voimaan toistaiseksi.

 10. Digitalisaatio ja kuluttajakäyttäytymisen muutos haastaa matkailuliiketoimintaa. Alustatalous sekä lukuisat sähköiset myynti- ja jakelukanavat mahdollistavat matkailupalveluiden ja –kohteiden vertailun entistä helpommin. Löydettävyys sähköisissä kanavissa on ensiarvoisen tärkeää kilpailtaessa asiakkaista. Huhtikuun alussa julkaistu suunnitelma, eteläpohjalaisen matkailun digitiekartta, on merkittävä työkalu yhteisten tavoitteiden asettamisessa ja niihin pyrkimisessä. Digitiekartta toteutettiin Digi-EP Eteläpohjalainen matkailu näkyväksi -hankkeessa, jota rahoittavat SeAMK ja Etelä-Pohjanmaan liitto AIKO-rahoituksella