Alajärvi

 1. MAANANTAINA 20. toukokuuta nähtiin Alajärven koulukeskuksen salissa monitaiteinen esitys Music in the Air, jossa yhdistettiin pianonsoittoa, valokuvataidetta sekä ilma-akrobatiaa vertikaalikankaalla. Pianoa esityksessä soitti Laura Peräsalo ja vertikaalikankaalla taiteili Sofianna Peura.

 2. Kuhalle annetaan kuturauhaa

  Lappajärven eteläpäässä sijaitsevan Pihlajasaaren ympäriltä kielletään kaikki kalastaminen kesä- ja heinäkuun ajaksi.

 3. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä Piiri-tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

 4. Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.…

 5. Kuvataidekoulu Eeron kevätnäyttelyn avajaiset perjantaina olivat samalla sen kauden päätöstilaisuus.

 6. Alajärven terveyskeskuksen uusittua keittiötä esiteltiin perjantaina avoimien ovien päivässä.

 7. Tietyömerkit varoittavat liikkujia poikkeavien olosuhteiden alueen lähestymisestä. Liikenneturva muistuttaa, että työmaiden merkintöjä ja opasteita on syytä noudattaa sekä oman että työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi. Tietyömailla tilannenopeuden merkitys korostuu, ja niillä liikkuvien on syytä pysyä valppaana ja rauhallisena.

 8. Poliisi muistuttaa koirakurista

  Järjestyslain mukaan koiran omistajan tai haltijan on pidettävä koira taajamassa kytkettynä. Koirat voivat olla irti vapaasti vain suljetulla pihalla, koirien harjoituspaikalla ja koirapuistoissa.

 9. Alajärven kaupunin hallinnoima Liikunnasta yhteistyöllä iloa ja elinvoimaa -hanke auttaa Alavolia, Ankkureiden pesäpallojaostoa, JPK:ta ja Lehtimäen Jyskettä toteuttamaan yleisölle markkinoitavia palvelupaketteja. Niissä hyödynnetään kaupungin olemassa olevia tiloja pyrkien lisäämään niistä saatavaa tuloa, sekä kerryttämään toimijoiden eli yhdistysten kassoja, mikä mahdollistaa niiden toiminnan kehittämisen.

 10. Tehostettua valvontaa tehtiin keskiviikkoaamusta lähtien 24 tunnin aikana kaikkien poliisilaitosten alueella lukuun ottamatta Helsingin poliisilaitosta.