Alajärvi

 1. Hälytysajoneuvojen kohtaaminen on lähes kaikille tuttu tilanne liikenteessä. Liikenneturva muistuttaa, että ennakoimalla ja valppaasti toimimalla jokainen voi auttaa auttajia ehtimään ajoissa määränpäähänsä. Esteettömän kulun hälytysajossa olevalle ajoneuvolle voi varmistaa muodostamalla ns. pelastuskujan.

 2. Sepelkyyhkyn metsästys alkaa 10.8. Sepelkyyhky on yleinen lähes koko maassa ja sen kanta kestää hyvin metsästystä. Samalla alkaa hanhien metsästys pelloilta: Merihanhen rannikolla ja kanadanhanhen koko maassa. Peltojen ulkopuolella meri- ja kanadanhanhen metsästys alkaa samaan aikaan muiden vesilintujen kanssa 20.8.2019 klo 12.

 3. Pintavedet ovat ajankohtaan nähden viileitä. Esimerkiksi Lappajärven Halkosaaren mittauspisteellä pintaveden lämpötila on noin 16 astetta, eli pari astetta tavanomaista alempi.

 4. Turvallinen koulutie

  Koulut alkavat taas joten teille ja kaduille ilmestyy erikokoisia ja -ikäisiä koululaisia. Autoilijoiden kannattaa muistaa, että lapset liikkuvat siellä jossain, vaikka ne eivät aina näy. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikennettä erityisesti koulujen läheisyydessä lähiviikkoina.

 5. TURKULAISET Markus Niinistö, Antti Raaska ja Rafael Salmi viettivät kesän Alajärvellä työn merkeissä. He ovat kuudennen vuoden lääketieteen opiskelijoita, ja työskentelivät Alajärven terveyskeskuksessa. –On viihdytty tosi hyvin, ja voidaan kehua Alajärveä sekä työ- että asuinpaikkana, Raaska totesi.

 6. Peli ei ole vielä menetetty

  Vaikka Alajärven Ankkurit on kerännyt kauden aikana pelaamastaan 26 ottelusta 16 pistettä ja se on sarjan hännillä, ei joukkueen leirissä ole luovuttu toivosta, että sarjapaikka säilyy ja Superpesistä pelataan Alajärvellä jatkossakin.

 7. Salaisia piilopaikkoja kiireen keskelle

  YKSINKERTAISELLA, mutta yksityiskohtaisella ja pitkäjänteisellä työskentelyllä syntyy pakopaikkoja levottomasta maailmasta. Taiteilija Piia Rantakankaan tussikynällä, musteella ja paperiveitsellä luomat teokset ovat täynnä kasveja, puita, eläimiä ja pieniä rakennuksia, joita on pysähdyttävä katsomaan: niistä löytää sekä yksityiskohtia että pieniä ihmeitä.

 8. JÄRVISEUTULAISURHEILIJAT toivat viikonloppuna Lappeenrannassa käydyistä Kalevan kisoista kolme mitalia.

 9. Lauantain kilpailupäivän aikana nähdään Lappeenrannassa monta järviseutulaisurheilijaa taistelemassa SM-mitaleista.

 10. Järviseutulaisten kuulumisia Lappeenrannan Kalevan kisoista.