Alajärvi

 1. Kuudes Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyi 21.8. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

 2. VIIME vuoden kesäkuussa Kurejoella tapahtuneen kuolonkolarin jälkipyykkiä puitiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa elokuun aikana.

 3. TUKHOLMAN Olympiastadionilla 24.-25. elokuuta käytävässä Ruotsi-Suomi -maaottelussa kilpailee useita järviseutulaisurheilijoita.

 4. VUONNA 2004 voimaan tulleen jätevesiasetuksen viimeinen määräpäivä on 31. lokakuuta. Silloin jätevedenkäsittelyn tulee olla kunnossa niillä kiinteistöillä, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai alle 100 metrin etäisyydellä vesistöstä.

 5. Poliisi suorittaa ylinopeusvalvontaa aamun työmatkaliikenteessä, koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

 6. RUOTSIN Karlskronassa voitettu kivääripracticalin standard-sarjan MM-kulta on ampuja Sami Hautamäelle ehdottomasti uran kohokohta. Moskovan kisojen hopea vuodelta 2017 kirkastui vahvalla ampumisella kullaksi viisipäiväisessä kisassa, jossa kunakin päivänä ammuttiin kuusi rastia. –Aiemmissa kisoissa on aina joku päivä ollut huonompi. Nyt ammuin neljä ensimmäistä päivää aika kovaa koko ajan ja viidentenä varmistelin, ettei tule virheitä.

 7. Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. 90-vuotiasta juhlitaan eri puolilla Suomea laajasti maalaustaidetta esiin tuovalla ohjelmistolla.

 8. Malttia vesilintumetsästykseen

  Vesilintujen metsästyskauden alkaessa BirdLife Suomi ja Metsästäjäliitto muistuttavat yhdessä lajintunnistuksen tärkeydestä ja kehottavat välttämään taantuvien lajien metsästystä.

 9. Kesän 2019 sisävesien vesilintulaskentojen perusteella Suomen neljän tärkeimmän riistasorsalajin sinisorsan, tavin, telkän ja haapanan poikastuotto oli heikko. Pesimäkannoissa ei tapahtunut oleellisia muutoksia viime vuoteen verrattuna.

 10. Paprikat vuoden 2020 vihanneksia

  Vuoden vihanneksen julkistavat Kotimaiset Kasvikset ry ja Puutarhaliitto ry. Tämä perinne on jatkunut jo vuosikymmeniä. Tavoitteena on lisätä teemavihanneksen viljelyä ja kulutusta sekä tutustuttaa suomalaisia uusiin kasviksiin ja makuihin. Tulevien vuosien vihannekset ovat vuonna 2021 kurpitsat ja vuonna 2022 tomaatit.