Alajärvi

 1. Rokulipäiviltä jokaiselle jotakin

  45. ROKULIPÄIVÄT järjestetään Alajärvellä tänä vuonna jälleen 5.-6. heinäkuuta. Silloin Alajärven keskustan valtaa kahden päivän ajaksi yli sata torimyyjää. –Vielä on 18 myyntipaikkaa vapaana ja lisää paikkoja tehdään tarpeen tullen, kertoo rokulisihteeri Saila Kivipelto.

 2. NYT jo kolmantena kesänä järjestettävä musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen saapuu Soiniin 14.-16. kesäkuuta. Tapahtuman takaa löytyy rovaniemeläistynyt muusikkopariskunta Juuli Holma ja Juhana Inkinen.Viime vuosista poiketen pariskunta ei tällä kertaa itse esiinny festivaalilla, vaan on vastuussa yksinomaan sen järjestelyistä. 

 3. HELTEISENÄ torstaiaamuna 6. kesäkuuta Alajärven paloasemalla järjestettiin uuden kakkossammutusauton luovutustilaisuus. Pelastuspäällikkö Keijo KangastieEtelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta oli kertomassa auton hankintaprosessista.

 4. Alajärven ja Vimpelin lukioiden toimipisteet sekä JAMI Alajärven yksikkö tarjoavat toisen asteen opiskelijoilleen mahdollisuuden esport-kurssien suorittamiseen yksiköstä riippumatta.

 5. Sinileväseuranta on alkanut

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sinileväseuranta alkoi tällä viikolla alueellamme. Pysyviä havaintopaikkoja on 27 – uusina tänä vuonna ovat kaksi havaintopaikkaa Alajärvellä sekä Bergskäret. Vakiohavaintopisteistä 16 sijaitsee järvellä ja mukana ovat esimerkiksi Ähtärinjärvi, Lappajärvi, Evijärvi sekä Kuortaneenjärvi. Rannikkoalueella Kaskisista Kokkolaan pysyviä havaintopaikkoja on yhdeksän ja jokialueella kaksi.

 6. TOINEN Paalijärven Pikatriathlon kisailtiin lauantaina kauniissa, suorastaan helteisessä säässä 55 kilpailijan voimin. Sääennusteiden mukaan ukkosen uhka roikkui ilmassa, mutta siltä vältyttiin kisan ajan. Viime vuonna käyty ensimmäinen kisa sai kilpailijoilta hyvän vastaanoton, ja niinpä Paalijärven alakoulun vanhempainyhdistyksen talkooväki tarttui uudelleen kisahaasteeseen. Kisasta kertynyt tuotto käytetään Paalijärven koulun oppilaiden hyväksi.

 7. Keppihevostelua kirjojen keskellä

  VAALEANPUNAISEN My Little Pony -pöytäliinan päälle on kerätty askartelutarvikkeita kaikissa sateenkaaren väreissä ja vieressä toinen pöytä notkuu hevoskirjoista. Pihalla puolestaan on keppihevosten eli lyhemmin ”kepparien” esterata. Ollaan Keppihevostelua kirjastolla -tapahtumassa, joka pidettiin Alajärven kaupunginkirjastossa tiistaina 28. toukokuuta.

 8. KANSAINVÄLINEN japanilaisen taiteen näyttely WA rantautui Alajärvelle. Nelimarkka-museossa, Villa Väinölässä sekä Alajärven kaupunginkirjaston lukusalissa on nyt nähtävissä yli 250 taideteosta kaikkiaan 169 japanilaiselta taiteilijalta. Maalaustaiteen lisäksi esillä on myös esimerkiksi kalligrafiaa, veistoksia sekä origami- ja kimonotaidetta.

 9. MuoviSammolle jatkoa

  Soinissa toimiva, valtakunnallista huomiota saanut MuoviSampo jatkaa toimintaansa kesällä 4H-yrittäjän johdolla.

 10. Alajärven sivistyslautakunnan päätöksiä.