Alajärvi

  1. Alajärven Liikunta-Aalto -hanke etenee. Kesän aikana järjestetään yhteistreenejä ja mukavaa ohjelmaa kaikille kaupunkilaisille. Alkukesästä väliaikaiset polkujuoksu- ja kävelyreitit ovat saaneet suuren suosion.

  2. Toukokuun alkupuolella osassa maakuntaa viimeisetkin lumet ja routa sulivat, mikä näkyi pohjaveden korkeudenseurannassa lievänä nousuna kun sulanut vesi imeytyi pohjavedeksi. Tämän jälkeen pohjavesipinnat ovat olleet kauttaaltaan lievässä laskussa. Pohjavedenpinnat ovat vielä ajankohdan keskiarvoissa tai hieman sen alla.

  3. ALAJÄRVEN 4H-yhdistyksen monipuolinen ja aktiivinen toiminta jatkuu vilkkaana tänäkin vuonna. Yhdistyksellä on 257 jäsentä. Viikoittaisia 4H-kerhoja ja teemakerhoja oli viime vuonna 23. Seitsemän aktiivisen 4H-yrittäjän yhteenlaskettu myyntitulo oli 8 367,55 euroa, ja 4H-yhdistys työllisti yhteensä 64 nuorta kerhon- ja leirinohjaajina, tapahtuma-avustajina, kotipalvelu- ja pihatöissä sekä Anna aikaa -kampanjan kautta vanhusten seuraksi ja avuksi.

  4. TYÖ etsii tekijäänsä –hankkeen projektipäällikön, Maria Yli-Sikkilän ideoiman ja luotsaaman Tervetuloa Super-Suomeen podcastin avausjakso on julkaistu Soundcloud-palvelussa.

  5. MIESTEN Superpesiksen mestaruudesta pelataan tällä kaudella 14 joukkueen voimin neljässä lohkossa. Päätös sarjan käynnistymisestä saatiin aikaan seurojen ja Pesäpalloliiton tiiviiden neuvotteluiden jälkeen. Pelit käynnistyvät 2. heinäkuuta. Otteluohjelmat valmistuvat tällä viikolla.

  6. Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 25. toukokuuta pidetystä kokouksesta.

  7. KOLME laudaturia, kolme eximiaa ja yhden yhden magna cum laude approbaturin kirjoittanut alajärveläinen Anna Koivisto hakee nyt psykologian opintoihin, ykkösvaihtoehtonaan Jyväskylän yliopisto. –Olen ollut aina kiinnostunut psykologiasta, ja lukiossa kiinnostus vain kasvoi.

  8. Kunta-alalla alkaa kampanja, jossa laitetaan hyvä kiertämään. Kampanjassa kerätään kehittämistekoja työelämästä 18.5.–14.6. Tarkoituksena on levittää hyviä käytäntöjä, joista muut voivat saada uusia ideoita työhönsä. Parhaat teot palkitaan Hyväntekijät-kunniakirjalla kesäkuun lopussa virtuaaligaalassa.

  9. Alajärven teknisen lautakunnan kokouksessa keskusteltiin koirapuiston toteuttamisesta.

  10. RUOKAVIRASTO organisoi parhaillaan väliaikaista tukea koronaviruksesta kärsiville maaseudun yrityksille ja alkutuotannolle. Maaseudun yritysten ja maatalouden väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja…