Alajärvi

 1. 18 haki Alajärven hallintojohtajaksi

  Hallintojohtajan virkaa hakivat Jere Alhonen, HM, Merja Enlund, HM, Jouko Hyppönen, HM, Paula Granbacka, KTM, Teemu Heinonen, HM, Atte Hotti, LitM, Pasi Lievonen, HM, Tuula Mäkinen, KTM, Jaana Niemelä, YTK, Jouni Niskanen, HTT, Anssi Nykänen, HM, Sanna Schutskoff, KTM, Hannu Sorvari, OTK, Magnus Tuomaala, OTM, sekä neljä henkilöä, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen.

 2. Rengastien varressa Alajärven teollisuusalueella toimii ensi keväänä myös Möksyssä nykyisin oleva VM-Works Oy. Se on ostanut Järviseudun Levytyö Oy:n liiketoiminnan, jonka lippulaivana ovat KarhuKoura -tuotteet.

 3. Koko Suomessa yhteisöverokertymä kasvoi jälleen, eli Järviseudulla mentiin päinvastaiseen suuntaan.

 4. Vimpelin kunta ei tilaa kulttuuriavustusten jakoa, museopalveluita eikä liikuntapalveluita Alajärven kaupungilta vuoden 2020 alusta alkaen.

 5. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.

 6. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu juhli 25 toimintavuottaan aamiaistilaisuuden merkeissä Alvariinissa keskiviikkona. Kolmen kunnan ja 21 yrityksen nykyään omistama yhtiö kehittää seutua parantamalla yritysten toimintaympäristöä sekä järjestämällä yritysneuvontaa ja kehityshankkeita.

 7. Tukea nuorille hoivaajille

  Lain mukaan alle 18-vuotias ei voi olla omaishoitaja. Kuitenkin jopa 20 000 suomalaista nuorta on tilanteessa, jossa joutuu huolehtimaan jollakin tavalla läheisestään, esimerkiksi vanhemmastaan tai isovanhemmastaan. -Arvio on kuitenkin vain jäävuoren huippu, uskoo syyskuussa Järviseudun Omaishoitajat ja läheiset-yhdistyksen työntekijänä aloittanut Riikka Jaakonaho.

 8. HELLUNTAISEURAKUNNAN jäsenillä on syytä iloon: sen perustamisesta tuli vuoden alussa kuluneeksi 80 vuotta ja Pitkäkankaantiellä sijaitsevan toimitilan valmistumisesta tulee pian 40 vuotta. Seurakunta viettää marraskuussa juhlakuukautta, joka käynnistyy sunnuntaina 4. marraskuuta juhlakonsertilla, ja huipentuu viralliseen 80-vuotisjuhlaan kuun viimeisenä sunnuntaina.

 9. Luoma-ahon koulun kohtalolle sinetti

  LUOMA-AHON koulun kohtalo nousi maanantaisen kaupunginvaltuuston kokouksen suurimmaksi puheenaiheeksi.

 10. Ohjaamon ovet aukesivat

  Alajärvi-Vimpelin Ohjaamo avasi ovensa torstaina Alajärvellä Kirkkotie ykkösessä sijaitsevissa tiloissa.