Alajärvi

 1. Vimpeli-seura palkitsi 18. joulukuuta Jäykäntuvalla kalkinpolttotapahtuman yhteydessä järjestetyn valokuvakilpailun parhaat. Ne on julkaistu tuoreessa Vimpeli Joulu -lehdessä.

 2. ALAJÄRVEN ja Vimpelin yhteinen Ohjaamo täydentää palvelujaan. Uutta palvelua nuorille ovat Kelan etäyhteys, psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanottoaika sekä uusi, nuorten työllistymistä edistävä Osaava-hanke.

 3. PIAN on taas joulu! Siihen liittyy jouluruoka, joulukuusi, joululahjat, puuhastelu ja koristelu. Joulun jätteistä suuren osan joulun jätteistä voi kierrättää: auta meitä ja lajittele jätteesi, todetaan Millespakan tiedotteessa.

 4. KIRKKOVALTUUSTO hyväksyi ensi vuodelle talousarvion, joka on laskettu 351 euroa ylijäämäiseksi.

 5. SC Alajärven aikuisten joukkueet pelasivat viikonloppuna kolmessa eri turnauksessa. Miesten edustusjoukkueen ensimmäinen kotiturnaus monitoimihallilla veti väkeä.

 6. Joulu valaisee pihapiirin

  Tähdistä se lähti: ne kasattiin omassa pajassa ja valaistiin valoköynnöksellä. Sitten tehtiin pieni metallinen joulukuusi, joka sai oksilleen sarjan valolintuja ja monivärisen valosarjan. Siitä on nyt neljä vuotta, ja sen jälkeen Kati ja Kimmo Luoma-ahon pihapiiri on saanut lisää jouluvalokoristeita. Pihaa valaisee useampi kymmentä valosarjaa, ja se kerää Luoma-ahon kylätiellä kulkevien katseita.

 7. Järvi-Pohjanmaan ensimmäiseksi Special Luciaksi eli kehitysvammaisten Luciaksi kruunattiin keskiviikkoiltana Tuija Kuoppala Lappajärveltä. Ääniä annettiin yhteensä 476, joista voittaja sai hieman yli kolmanneksen.

 8. STEA julkaisi avustusehdotuksensa 5. joulukuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö hyväksyy veikkausvaroista jaettavat summat myöhemmin.

 9. Mainos

  Muista hyödyntää Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJAN edut. Tarjoamme kestotilaajille joka kuukausi 1-3 etua. Nyt, jos koskaan, kannattaa olla Järviseudun Sanomien KESTOTILAAJA!

 10. Kraatterijärven toimijat ry palkitsi ensimmäisen kerran vuoden yrityksen. Tunnustuksen sai Punaisen Tuvan Viinitila Alajärveltä.